Fourcade ja Kuzmina takaa-ajojen voittoon – Mäkäräinen viides

Ampumahiihdon maailmancupissa oli lauantaina ohjelmassa takaa-ajokilpailut Saksan Oberhofissa, jossa tunnelma oli tuttuun tapaan loistava ja katsomot täynnä.

Naisten kilpailun voiton vei ylivoimaisesti Anastasia Kuzmina, joka oli ylivoimainen myös torstaina pikakilpailussa. Slovakialaiselle tuli kisassa kaksi ohilaukausta, mutta kun lähimmät uhkaavat ottivat myös sakkoja niin Kuzmina sai koko kisan ajan hiihdellä yksin. Kuzmina jätti muut yli minuutin päähän. Toiseksi tuli Italian Dorothea Wierer ja kolmanneksi Ukrainan Vita Semerenko, jotka molemmat ampuivat puhtaasti.

Pikakilpailun kakkosen Kaisa Mäkäräisen ammunta ei sujunut niin hyvin kuin torstaina. Mäkäräiselle tuli kilpailussa kolme ohilaukausta. Mäkäräinen oli lopulta kisan viides otettuaan viimeisellä kierroksella muutaman sijan. Hän jäi voittaja Kuzminasta 1,23,4 minuuttia. Mari Laukkanen oli viidellä sakolla 32:s ja ensimmäistä kertaa urallaan maailmancupin takaa-ajossa mukana ollut Venla Lehtonen otettiin kierroksella kiinni. Lehtoselle tuli viisi ohilaukausta.

Miesten kilpailussa norjalaiset Emil Hegle Svendsen, Johannes Bö ja Tarjei Bö ja Ranskan Martin Fourcade ratkoivat kärkisijat viimeisellä ampumapaikalla. Voiton vei lopulta Fourcade, jolle tuli kisassa yksi ohilaukaus. Ranskalainen voitti myös eilisen pikakisan. Seuraavat sijat menivät Bö’n veljeksille. Toiseksi tuli kolmella sakolla Johannes Bö jääden Fourcadesta 6,3 sekuntia ja Tarjei tuli nolla-ammulla kolmanneksi jääden voittajasta 30,9 sekuntia.

Suomalaisista Tero Seppälä pääsi eilisen pikakisan tapaan pisteillen 32:s. Seppälälle tuli kilpailussa kolme ohilaukausta ja jäi Fourcadesta kolme ja puoli minuuttia. Toinen suomalainen Tuomas Grönman oli 46:s.