Scroll Top

Hiihtomaajoukkue siirtyy lumelle

image

Osa Suomen hiihtomaajoukkueesta kokoontui tänään Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja nelikon määränpää on kolmen viikon leirijakso pääasiassa Italiassa. Hiihdon kisakausi 2015-2016 käynnistyy lokakuun viimeisenä viikonloppuna Vuokatista Suomen Cupin osakilpailulla.

image

Satojen ja taas satojen kilometrien jälkeen maastohiihdon maajoukkue vaihtaa rullasukset oikeisiin suksiin ja lumeen ja leireilee lokakuussa muun muassa Italian Livignossa ja Val Senales’ssa.

Helsinki-Vantaan lauantaina lähtevässä ryhmässä oli mukana Aino-Kaisa Saarinen, Krista Pärmäkoski, Iivo Niskanen ja maajoukkuerinkiin mukaan päässyt Ristomatti Hakola. Nelikon kesäkausi on mennyt loistavasti ilman loukkaantumisia ja kaikki oli luottavaisin ja innokkain mielin ennen valkoiselle puuterille siirtymistä.

Kesä on sujunut todella hyvin! Treenimäärä on ollut jo vuosia samalla tasolla ja nyt kesällä keskityttiin erityisesti ”ylivauhdin” poisottamiseen sprinttien avauksesta. Nopeus pitää jakaa tasaisemmin eikä painaa alussa pää märkänä ja hyytyä loppua kohden. Odotan lumelle pääsyä todella innoissani, tuumi Saarinen. Kanadaan tänä vuonna päättyvä maailmancup on luonnollisesti kauden päätavoite mutta myös Suomen Cup on jokaisen mietteissä eikä sitä pidetä vähäarvoisena sivukilpailuna.

Krista Pärmäkosken sivulajeina kesällä on ollut suunnistus ja metsässä muutenkin lenkkeily.

Kesä on mennyt mielettömän hyvin ja treenimääriä on nostettu selkeästi. Toissapäiväiset testit antoivat hyviä signaaleja onnistuneista treenivalinnoista ja suurin haaste onkin pysyä terveenä, sanoi Pärmäkoski. Maailmancup-paikoista tulee olemaan todella kova kilpailu tänä vuonna, hän jatkoi.

image

Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola olivat leppoisalla tuulella kuten aina.

Tulen olemaan vain kolme päivää Suomessa ennen Marraskuuta, muuten mennään leireillen ympäri maailmaa. Kesä on koostunut todella kovasta treenistä kovassa seurassa, joten kaikki vaikuttaa hyvältä. Kunto on sopivasti ”keskiketterä”, vitsaili Niskanen.

Ristomatti Hakolan viime kausi oli selkeästi läpimurtokausi ja paikka maajoukkueeseen on tarkoittanut selkeästi kovempaa treeniä ja Hakola yrittää sanojensa mukaan pysyä vauhdissa mukana.

image

Ristomatti Hakola, miten huippu-urheilija tunnistaa ylikunnon kun treenimäärä kasvaa ja mitä sen eteen on tehtävissä?

Todella hyvä ja vaikea kysymys. Kaikissa ammateissa lienee huonoja päiviä mutta urheilussa on tärkeä erottaa, johtuuko huono treenifiilis huonosta palautumisesta vai psyykkisistä tekijöistä. Itse aloitan jokaisen aamun leposykkeen mittaamisella ja muutenkin kroppaa on kuunneltava koko ajan. Jos alkaa menemään liian lujaa niin sen jälkeen ei auta kuin syödä ja levätä hyvin.

Millä saatte aikanne kulumaan leireillä?

Vapaa-aikana läiskitään korttia ja yritetään kehittää jotain puuhaa. Kyllä leirijaksojen loppupäivät on ainakin yhtä tuskaa ja kotiin on kiva päästä. Toivottavasti joku raahaa jonkun pelikonsolin mukanaan niin niiden parissa aika sujuu mainiosti, Hakola naureskeli.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.