Pikkuleijonat joutuivat taipumaan Kanadalle

Gamblers leijonat

Pikkuleijonat kohtasivat alkusarjan päätöskamppailussaan kivikovan Kanadan. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun ilman tappioita maalieron ollessa sama, joten luvassa oli äärettömän tasaväkinen kamppailu.

Suomen vahvuus koko kisojen on ollut vahva viisikkopelaaminen ja erikoistilannepelaaminen. Edellisessä ottelussa Latviaa vastaan joukkue lähti parkkivaloilla peliin, mutta tänään ensisävelet saneli Suomi.

Kanada joutui ottamaan liikkuvaa Suomea vastaan avauserässä kolme jäähyä joita, ihme ja kumma, aikaisemmissa peleissä todella tehokasta ylivoimapelaamista esittänyt joukkue ei saanut käytettyä hyödyksi.

Ottelun kymmenennellä peliminuutilla Petrus Palmu ja Vili Saarijärvi pelasivat paikan Aleksi Saarelalle, joka laittoi kiekon varmasti ohi kanadaveskari Evan Cormierin ja Suomi siirtyi 0-1 johtoon. Suomen painostus jatkui ja ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Jesse Puljujärvi ja Aleksi Saarela pohjusti Pikkuleijonien 0-2 maalin, jonka viimeisteli Patrik Laine.

Ensimmäiselle erätauolla Suomi sortui virheistä suurimpaan ja ote herpaantui täysin. Kanadan tasoinen ryhmä vei Suomea kuin pässiä narussa ja Suomen jäähyillessä tilanne oli toisen erän päätteeksi Kanadalle 3-2. Maaleista kaksi Kanada teki ylivoimalla. Kanadalle kertyi ensimmäisessä erässä laukauksia 7 ja toisessa erässä 17.

Kolmas erä oli äärimmäisen tasainen, eikä kumpikaan pystynyt luomaan kunnon maalintekopaikkoja. Laukaukset menivät tasan ja molemmat saivat yhden jäähyn.

Viimeisellä minuutilla Veini Vehviläinen tuli maalilta pois ja Suomi pääsi yrittämään tasoitusta 6-5 vastaan tuloksetta.

Vehviläinen torjui ottelussa 32 laukausta.

Suomi sijoittui alkusarjassa näin B-lohkon toiseksi ja kohdannee jatkopeleissä torstaina A-lohkossa kolmanneksi sijoittuvan Slovakian, joka on voittanut koko turnauksessa ainoastaan yhden ottelun. Teoriassa on mahdollista, että Suomen vastustajaksi tulee rakas länsi-naapuri mutta se edellyttää Ruotsin voittoa Venäjästä, jonka suhteen voi olla huomattavan hiljaista.

Joka tapauksessa turnaus jatkuu pikkuleijonien osalta torstaina.