Scroll Top

Pesäpalloliitto myönsi seurapalkinnot Joensuuhun ja Poriin

Pesäpallo superpesis pesis

Pesäpalloliitto on palkinnut vuoden pesäpalloseurana Pesäkarhut Porista ja pesäpallon vuoden junioriseurana Joensuun Mailan syyskokouksensa yhteydessä Jyväskylässä.

Pesäkarhujen lippulaiva on 2000-luvulla 15. SM-mitalinsa voittanut naisten superpesisjoukkue, joka keräsi keskimäärin 1173 katsojaa kauden kotiotteluihinsa. Pesäkarhujen rakentama pesisbuumi on syntynyt pitkäjänteisen työn tuloksena ja hakee vertaistaan naisurheilussa kaikki lajit huomioiden. Seuran talous ja johtaminen on hoidettu esimerkillisesti.

Kasvutarinan mahdollistaa laajentunut toiminta kaikilla tasoilla. Pesäkarhuilla on ainoana yli 600 lisenssin pesäpalloseurana 629 lisenssihenkilöä. Toiminnan kivijalan luo laadukkaasti toteutettu ja suunniteltu junioritoiminta sekä pelaajapolku eri vaihtoehtoineen. Seuralla on vähintään yksi joukkue kaikissa tyttöjen ikäluokissa ja poikapuolen toimintaa on käynnistetty.

Vuoden pesäpalloseuroja on palkittu vuodesta 2010 lähtien. Pesäkarhuille valinta on ensimmäinen.

Joensuun Maila rakentaa menestystä kokonaisuutena

Joensuun ikimuistoisen pesäpallovuoden tähtihetkiin lukeutuivat uuden monitoimistadionin käyttöönotto, ensimmäinen Joensuussa järjestetty Länsi-tapahtuma sekä Joensuun Mailan miesten historiallinen Suomen mestaruus. Menestys on seurausta määrätietoisesta ja kokonaisvaltaisesta seuratyöstä, jonka eri osat tukevat toisiaan.

Huipputason toiminnan ohella Joensuun Maila nousi vuoden junioriseuraksi pesäpallossa. Seuralla on matalan kynnyksen toimintaa sekä joukkueet kaikissa tyttöjen ja poikien ikäluokissa. Valtakunnallinen laadukkaasti järjestetty yläkoululeiritys houkuttelee nuoria pesäpalloilijoita eri puolilta Suomea Joensuuhun. Seuran junioritoiminnan arvopohjassa korostuvat vastuullisuus, reilu peli ja kaikkien osapuolien keskinäinen kunnioitus, joiden merkitystä viestitään yhteisölle ylintä johtoa sekä huippupelaajia myöten.

Joensuun Maila palkittiin vuoden pesäpalloseurana 2015. Vuoden junioriseuran tunnustus on seuralle ensimmäinen laatuaan.

Lähde: Pesäpalloliiton tiedote

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.