Scroll Top

Joensuu isännöi pesäpallon Itä-Länttä ensi vuonna

Superpesis pesäpallo pesis

Pesäpalloliiton johtokunta on myöntänyt Suomen suosituimman tähdistöottelutapahtuman, pesäpallon Itä-Lännen, järjestelyoikeudet vuonna 2018 Joensuun Mailalle. Päätöksen mahdollisti stadionremontti, joka tuo Mehtimäelle 2500 katettua katsomopaikkaa ja erillisjärjestelyillä 5000 katsojan kapasiteetin. Myös sosiaalitiloja modernisoidaan ja kentän pinnoite uusitaan.

Joensuun Maila jätti Pesäpalloliitolle hakemuksen Itä-Länsi-tapahtuman järjestämisestä. Vihreää valoa näytettiin, kun kaupunki teki päätöksen olosuhteiden parantamisesta.

– Joensuuhun valmistuu moderni stadion keväällä 2018. Kun stadionhankkeen toteutuminen varmistui, liittojohtokunta päätti järjestelyoikeuksien myöntämisestä. Itä-Länsi pelataan Joensuussa heinäkuun alussa 2018, Juha Tikkanen Pesäpalloliitosta toteaa.

 

– Imatran viikonloppu näytti toteen, miten modernit olosuhteet mahdollistavat upeiden tapahtumien rakentamisen ja elämysten tuottamisen. Vastaavaa odotetaan Joensuussa, Tikkanen lisää.

Joensuun kaupunki tukee urheilua ja urheilijoita sekä rahallisesti että ensiluokkaisten puitteiden kautta. Itä-Länsi on erinomainen lisä kaupungin vahvaan urheilutarjontaan.

– Itä-Länsi järjestetään täällä ensimmäisen kerran, joten kova ponnistus se varmasti on. Puitteet nykyaikaistetaan, kentän pinnoite ja katsomo-olosuhteet uusitaan. Muita harjoituspaikkoja on jo paljon olemassa ja ne sijaitsevat lähellä, Joensuun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppo Eskelinen kertoo.

 

– Joensuu on vahva urheilija- ja opiskelukaupunki. Kataja voitti koripallon Suomen mestaruuden ja ampumahiihto on täällä vahva laji, erityisesti Mari Laukkasen myötä. Vielä, kun Joensuun Maila voittaa Suomen mestaruuden, kohti Itä-Länttä on hyvä suunnata katseita, Eskelinen miettii. Seuralle suomalaisen urheilun suurtapahtuma tuo näkyvyyttä ja mahdollisuuksia kehittää toimintaa entisestään.

 

– Tämä on tosi hieno mahdollisuus seuralle ja palkinto kovasta työstä. Haluan kiittää kanssaihmisiä, yhteistyökumppaneita ja kaupunkia. Osaamiseemme tapahtumien järjestäjänä luotetaan. Itä-Länsi on lajin näyteikkuna, Joensuun Mailan toimitusjohtaja Tomi Kaksonen korostaa.

 

– Superpesisjoukkue on saavuttanut menestystä ja pelaa nytkin kärkipäässä. Samalla meidän pesiskoulutoiminta on laajentunut. Mitä isot tekevät, sitä pienet seuraavat perässä, Kaksonen ihastelee.

Ensimmäinen miesten Itä-Länsi-ottelu pelattiin Helsingin Hesperiassa 85 vuotta sitten lokakuussa 1932. Perinne on säilynyt vahvana näihin päiviin saakka ja muuttanut muotoaan vuosien saatossa. Pesäpalloliitossa halutaan jatkossakin keskustella avoimesti tapahtuman kehittämisestä.

– Järjestelyoikeuksien myöntämisestä päätetään vuosittain ja kehittämistoimenpiteistä keskustellaan kulloisenkin seuran kanssa yhteistyössä. Pesäpalloliitto vastaa tapahtumakokonaisuudesta. Yhteensovitettavia näkökulmia on useita, kuten esimerkiksi yleisön viihtyvyyden takaaminen, alueellisen pesäpallotoiminnan edistäminen ja nuorten Itä-Länsi-ottelut osana pelaajapolkua motivoimaan uralla eteenpäin, Tikkanen muistuttaa.

 

– Nykyinen tapahtuma on rakennettu siten, että kokonaisuus palvelisi mahdollisimman monipuolisesti koko pesäpalloliikettä ja samalla antaisi katsojille kattavan kuvan tämän päivän huippupesiksestä. Jos muutoksia tehdään, niin pohjaksi tarvitaan faktaa, tunnuslukuja ja konkreettisia tavoitteita. Itä-Länsi on niin hieno menestystarina, ettei sen jatkoa tule pilata olettamuksilla tai hatarilla tiedoilla, Tikkanen päättää.

Lähteet: Pesäpalloliiton tiedote

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.