Kierroskatsaus lauantai-illan miesten Superpesiskierrokseen

Superpesis pesäpallo pesis

Miesten Superpesiksessä tahkottiin lauantaina kuuden ottelun kierros.

Kempele asetti kovan vastuksen Superpesiksen menestyneimmälle seuralle Sotkamolle ja oli Ossi Meriläisen ajolähdöstä tinttaaman kunnarin saattelemana hyvin lähellä jaksovoittoa. Viimeisessä sisävuorossa Jymy pyyhälsi kuitenkin ohi ja toisella jaksollakin sama hurmos jatkui. SoJy-KeKi 2-0 (7-6, 9-3). Sotkamolta tehomiehinä toimi Roope Korhonen 5/0 sekä Toni Kohonen 4/2. Kempeleeltä hyvässä vireessä olivat Meriläinen 1+4/1 sekä Onni Määttä 1+0/2.

Hyvinkään alamäki jatkui Imatralla runsasjuoksuisessa kamppailussa. Sarjanousija vei kotikentällään ensimmäisen jakson eikä voitto toisestakaan jaksosta ollut kaukana, kun Lauri Rönkkö kiskaisi ajolähdöstä kentän tyhjäksi ja kolmen juoksun etumatkan. Hyvinkään alkukauden ehdottomiin onnistujiin kuulunut Ville Kero kuitenkin nosti joukkueensa toisen jakson voittoon komeilla suorituksilla. Supervuoroparissa Imatra nappasi lisäpisteen Rönkön lyönnillä. IPV-Tahko 2-1s (4-2, 6-7, 1-0). Tehomiehinä Imatran puolelta hääri Rönkkö tehoin 1+5/1 sekä Miikka Matikka 1+1/3. Hyvinkään parhaisiin lukeutuivat Kero komealla 6/0 sarakkeella sekä Lauri Vierimaa kolmella tuodulla juoksulla.

Joensuussa ensimmäisellä jaksolla Juha Niemi löi Alajärven kumoon kolmella sivalluksellaan ja toisella jaksolla puolestaan Kemppaisen veljekset takoivat tarvittavat juoksut kotijoukkueen 2-0 (4-1, 3-0) voitossa. Alajärven sisäpeli takkusi koko pelin ajan ja tuo ainut juoksukin irtosi Kari Kellokosken tyhjään kenttään lyödyllä kunnarilla. Alajärven puolelta ei näin ikään muita mainittavia pelaajia nouse esiin, kun kärjen siirtäminenkin osoittautui hankalaksi. Joensuulta Niemi löi neljä juoksua ja lisäksi Jonne Kemppainen merkkautti tehoikseen 2/1.

Koskenkorvalla käytiin tiukka kamppailu sijoista 6 ja 7. Ensimmäinen jakso eteni nihkeästi tasatilanteessa aina loppuun saakka, mutta toisella jaksolla kotijoukkue avasi pelin juoksuhanat toden teolla Antti Kuusiston 1+1 arvoisella kunnarilla. Lisää juoksuja kotijoukkueen riveistä pommitti Jere Dahlström taiturimaisilla lyönneillään ja KaMan selkäranka napsahti lopullisesti Tuomas Tuohisaaren tyhjään kenttään lyödyllä kunnarilla. Kankaanpää rakensi kovalla prosentilla tilanteita ykköskärjelleen, mutta kotiutus takkusi ja KossU kuittasi 1-0 (1-1, 7-2) voiton. Jukka Lankinen onnistui mailan varressa kahden lyödyn arvoisesti ja kärkeä siirsi parhaiten herrat Joni Rytkönen ja Jouni Itävalo. Kotijoukkueelta ykköspalkittu Kuusisto takoi tehot 1+1/2 ja Tuohisaari säesti tehoin 1+0/2.

Kierroksen televisio-ottelussa nähtiin paikalliskamppailu Raahen ja Oulun välillä. Kotijoukkue Raahe hallitsi täysin ensimmäistä jaksoa vieden sen rumin lukemin, mutta toisella jaksolla vierasjoukkue piristyi ja jätti Raahen nollille. Ottelu eteni vaiherikkaan supervuoroparin jälkeen aina kolmanteen kotiutuslyöntikisaan asti 5-5 tasatilanteessa, jossa kotiyleisön kohautti lopulta huutoon Markus Lehtiniemi ainoana onnistujana. PattU-Lippo 2-1k (9-0, 0-3, 2-2, 6-5). Lehtiniemen lisäksi kotijoukkueelta onnistui tehojen muodossa Teemu Juntunen 1+1/3. Oulun parhaina hääri Veli-Pekka Jokinen kolmella tuodulla sekä Marko Pelkonen kahdella lyödyllä juoksulla.

Vimpeli oli tyly vieras Kiteellä hakien 0-2 (0-3, 2-8) rutiinivoiton. Vierasjoukkue onnistui tasaisella rintamalla ja jätti kaikki Kiteen yritykset haaveen tasolle, josta kertoo muun muassa se, että 3-tilanteen menivät vierailijoiden hyväksi 9-20. Kiteen riveistä ei esiin noussut erityisiä onnistujia, joskin Oskari Purmonen säväytti vaihtamalla kärkeä kuusi kertaa seitsemästä yrityksestä. Vierasjoukkueen parhaisiin lukeutui Janne Mäkelä kolmella lyödyllä juoksulla, Teemu Isoketo kolmella tuodulla juoksulla sekä Tuomo Lönnmark tehoin 1+0/2.