Scroll Top

Yhdistetty – Ilkka Herola ylsi kauden parhaaseen sijoitukseen Ramsaun osakilpailussa

Gamblers talvilajit

Suomen yhdistetyn joukkueen tämän hetkinen ykkösmies Ilkka Herola ylsi kauden parhaaseen sijoitukseen tämänpäiväisessä Ramsaun osakilpailussa, jossa Herola oli 11.

Mahdollisuudet kärkipään sijoituksiin menivät suomalaisilta jo mäkiosuudella, kun esimerkiksi Herola oli mäen jälkeen vasta 30 ja eroa kärkeen oli minuutti 20 sekuntia. Mäen jälkeen yllättäen paras suomalainen oli nuori tulevaisuuden toivo vasta 17 -vuotias Otto Niittykoski, joka oli mäkiosuuden jälkeen sijalla 29. Hiihto-osuudella nuorukaisen rahkeet eivät kuitenkaa vielä riittäneet ja Niittykoski oli lopputuloksissa lopulta 44:s.

Embed from Getty Images

Herola sen sijaan esiintyi vahvasti hiihto-osuudella ja eroa kilpailun voittaneeseen Norjan  Jørgen Graabakiin – jäi 34 sekuntia. Hiihto-osuudella Herolan aika oli koko joukon toiseksi paras, mutta se ei valitettavasti vielä riitä taistelemaan podium paikoista ennen kuin mäkipuoli saadaan edes kelvolliselle tasolle ja sellaiselle, että hyvä tasainen hyppääminen kestäisi kisasta toiseen.

–  Hyppäämisen kanssa ei ollut paras päivä tänään. Tässä, kun tietysti on työstetty asioita, niin sattui vähän huonompi hyppy kisaan. Katkesi tavallaan se ihan hyvä kehitysputki, joka on ollut päällä, kommentoi Herola hyppäämistään. Hiihtoon voi olla tyytyväinen, vähän nihkeän tuntuista se on edelleen. Potentiaalia on toivon mukaan vielä parempaakin, sanoii Herola haastattelussa.

Embed from Getty Images

 

Yhdistetyn lopputulokset Ramsau osa-kilpailusta

1. Järgen Gråbak Norja  23:58.7

2. Johannes Rydzek Saksa + 0,3

3  Fabian Riessle Saksa + 1.0

 4.  Akito Watabe Japani + 4.5

5.  Vinzenz Geiger Saksa + 8.7

6. Espen Björnstad Norja + 9.1

 7. Terence Weber Saksa + 9.5

8.  Mario Seidl Itävalta + 9.6

9. Franz-Josef Rehrl Itävalta + 17.9

10. Alessandro Pittin Italia  + 29.7

 

Suomalaiset

11. Ilkka Herola + 34.1

35. Arttu Mäkiaho + 2:14.7

44. Otto Niittykoski + 3:36.4

Eero Hirvonen ei lähtenyt hiihto-osuudelle lainkaan mukaan heikon mäki suorituksen jälkeen ja Leevi Mutru puolestaan hylättiin mäkiosuudella hyppypuvun takia.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.