Saksa ylivoimaiseen voittoon joukkuekisasta – Suomi kuudes

Olympialaiset Peyochang Etelä-Korea 2018

Etelä-Korean Pyeongchangin talviolympialaisissa oli torstaina ohjelmassa kisojen viimeinen yhdistetyn kilpailu joukkuekisa. Mäkiosuus käytiin HS 140 suurmäestä ja hiihto-osuus oli 4 x 5 km.

Kilpailun voiton ja olympiakullan vei yhdistetyn ykkösmaa Saksa joukkueella Vinzenz Geiger, Fabian Riessle, Eric Frenzel ja Johannes Rydzek. Saksa ratkaisi voiton hiihto-osuuden alkupuolella, kun Geiger ja Riessle jättivät haastajat kauas taakseen. Sen myötä Frenzel ja ankkurina ollut Rydzek pääsivät helpolla ja saivat juhlia voittoa yli 50 sekunnin erolla seuraaviin. Saksalla meni kisat yhdistetyssä upeasti. Frenzel vei normaalimäen kisan, Rydzek suurmäen ja sen lisäksi Riessle nappasi hopeaa ja Frenzel pronssia.

Himmeämmistä mitaleista käytiin ankkuriosuudella taistelu Norjan ja Itävallan kesken. Norjan ankkuri Jörgen Graabak pudotti lopulta Mario Seidlin kyydistään ja toi joukkueensa hopealle. Norja jäi Saksasta 52,7 sekuntia. Pronssia saanut Itävalta jäi voittajasta hieman yli minuutin.

Suomi oli joukkueella Leevi Mutru, Ilkka Herola, Eero Hirvonen ja uransa viimeiset olympialaisensa käyvä Hannu Manninen kilpailun kuudes. Suomen mahdollisuudet mitaleille kaatui heikkoon mäkiosuuteen, jossa jäivät seitsemänneksi. Sen takia joutuivat lähtemään hiihto-osuudelle kaksi minuuttia kärjestä, joka oli tekemätön paikka.

Suomen joukkueen parhaimmat suoritukset teki Hirvonen, joka oli ensimmäisissä olympialaisissaan molemmissa henkilökohtaisissa kisoissa kuudes.