Schmid voittoon Chaux-Neuvessa – Herola hienosti kolmas

Yhdistetyn maailmancupin kisaviikonloppu käydään Chaux-Neuvessa, Ranskassa. Lauantaina ohjelmassa oli henkilökohtainen kilpailu. Mäkiosuus oli HS 118 suurmäessä ja hiihto-osuus oli 10 kilometriä.

Kilpailun voiton vei maailmancupia johtava Jan Schmid. Norjalainen lähti hiihto-osuudelle neljäntenä. Hän otti ykkösenä lähteneen Japanin Akito Wataben kiinni puolessa välissä. Schmid ratkaisi voittotaistelun loppukirillään. Toiseksi tullut Watabe jäi norjalaisesta 1,4 sekuntia.

Suomalaisista paras oli Ilkka Herola päästen urallaan toista kertaa palkintokorokkeelle ollen kolmas. Herola onnistui mäkiosuudella hienosti päästen ladulle yhdeksäntenä. Herola kävi kolmannesta sijasta tiukan taistelun Itävallan Lukas Klapferin kanssa peitoten hänet loppukirissä. Herola jäi Schmidistä 21,5 sekuntia.

Muista suomalaisista Leevi Mutru oli 19:s, pahasti mäkiosuudella epäonnistunut Eero Hirvonen 26:s ja Arttu Mäkiaho 38:s.