Nilsson ja Brandsdal voittoon Drammenissa – Pärmäkoski toinen

Hiihdossa maailmancupkausi jatkui nopeasti MM-kisojen jälkeen, kun keskiviikkona kisattiin Drammenissa, Norjassa sprintit perinteisellä hiihtotavalla.

Naisissa kilpailun voitto meni Stina Nilssonille. Ruotsalainen piti finaalissa vauhtia alusta asti ollen selkeästi ykkönen. Toisesta sijasta taistelivat Nilssonin maannainen Hanna Falk ja Krista Pärmäkoski. Karsinnassa nopein ollut Pärmäkoski tuli loppusuoralla Falkista ohi tullen toiseksi. Falk oli kisan kolmas. Kotiyleisön edessä paras norjalainen oli yllättäen Kathrine Harsem ollen neljäs.

Muista suomalaisista Aino-Kaisa Saarinen pääsi välieriin ollen lopulta kymmenes, Kerttu Niskanen oli 19, Laura Mononen 27, Katri Lylynperä 35 ja Anne Kyllönen 39.

Sen sijaan miehissä Norja hallitsi. Finaalissa oli peräti viisi norjalaista. Ainoa ei-norjalainen oli Venäjän Sergei Ustiugov. Finaalissa vauhtia piti alusta asti nuori Johannes Kläbo, mutta voitto meni maanmiehelle Eirik Brandsdal, joka pysyi ainoana iskuetäisyydellä. Brandsdal ohitti Kläbon loppusuoralla, johon nuorukainen ei pystynyt vastaamaan. Kläbo toi Norjalle kaksoisvoiton ollen toinen ja norjalaisten rintaman katkaisi Ustiugov tultua kolmanneksi.

Suomalaismiehistä yksikään ei päässyt välieriin. Lähimpänä oli Hakola ollen erässään neljäs. Lopputuloksissa Hakola oli 15. Muista suomalaisista Martti Jylhä oli 22, Anssi Pentsinen 24, Matias Strandvall 25, Toni Ketelä 37 ja Ari Luusua 44.