Matveeva ja Skar Toblachin sprinttien voittoon – Hakola parhaana suomalaisena 11

Hiihdon maailmancupkausi jatkui Toblachissa, jossa kisattiin lauantaina sprintit vapaalla hiihtotavalla.

Naisten kilpailun voiton vei Natalia Matveeva. Venäläinen kukisti loppusuoralla niukasti Norjan Maiken Caspersen Fallan, joka oli kisan toinen. Kolmanneksi tuli Ruotsin Hanna Falk. Suomalaisista ainoastaan ampumahiihtäjä Mari Laukkanen pääsi erävaiheeseen. Puolivälierässään Laukkanen jäi neljänneksi eikä päässyt välieriin. Laukkasen sijoitus oli 17.

Miehissä voiton vei Sindre Skar. Norjalainen kukisti niukasti 0,03 sekunnin erolla USA:n Simeon Hamiltonin, joka oli toinen. Kolmanneksi tuli Skarin maanmies Johannes Klaebo. Suomalaisista ainoana välieriin pääsi Ristomatti Hakola. Välierässään Hakola kaatui viimeisessä nousussa eikä päässyt taistelemaan finaalipaikoista. Hakolan lisäksi erävaiheeseen pääsi Matias Strandvall, Martti Jylhä ja Lauri Vuorinen.