Scroll Top

Ensi kesän NHL-varaustilaisuudesta tulossa jälleen suomalaisittain herkullinen

Embed from Getty Images

Kaikki suomalaiset jääkiekkoihmiset – ja miksei muutkin – muistavat varmasti viime kesän NHL-varaustilaisuuden Buffalossa. Tuolloin ensimmäisellä kierroksella meni peräti neljä suomalaista. Patrik Laine toisena, Jesse Puljujärvi neljäntenä, Olli Juolevi viidentenä ja numerolla 23 Florida varasi vielä Henrik Borgströmin. Ainoa vuosi, kun suomalaisia on mennyt enemmän kuin neljä kappaletta, oli vuosi 2002. Silloin 1. kierroksen nimilistassa komeili jopa viiden suomalaisen nimet.

Joulukuisen rankingennusteen mukaan tämä vuoden 2002 ennätys voi mennä rikki ensi kesänä. Vuoden 2017 draftissa on ennustettu menevän jopa kuusi suomalaista. Noiden kuuden suomalaisen sijoitusta ovat ennustaneet muun muassa kanadalainen urheilukanava Sportsnet ja kykyjenetsijätoimisto ISS Hockey.

Ohessa nämä ennusteet mahdollisesti ykköskierroksella menevistä suomalaisista:

Eeli Tolvanen. Takonut tällä kaudella USHL:ssä 21 peliin 24 pistettä. ISS-ennuste: #9, Sportsnet-ennuste: #4.

Kristian Vesalainen. Pelasi alkukauden Frölundassa, nyt lainalla kotoisessa Liigassa HPK:n riveissä. ISS-ennuste: #7, Sportsnet-ennuste: #8.

Juuso Välimäki. Iskenyt puolustajaksi järisyttävät tehot WHL-liigassa kuluneella kaudella. 30 peliä, 32 tehopistettä. ISS-ennuste: #14, Sportsnet-ennuste: #11.

Urho Vaakanainen. Loukkaantuminen hidastanut tämän kauden menoa JYP-paidassa. Ei ole vielä tehojen muodossa iskenyt läpi, mutta potentiaalia löytyy vaikka muille jaettavaksi. ISS-ennuste: #23, Sportsnet-ennuste: #13.

Miro Heiskanen. Saanut tällä kaudella hyvin vastuuta HIFK:ssa ja näyttänyt taitotasonsa. Perusvarmaa pelaamista läpi otteluiden. Sportsnet-ennuste: #23.

Robin Salo. Toistaiseksi vielä hieman tuntemattomampi nimi. Viettänyt koko tähänastisen jääkiekkouransa Vaasan Sportissa. ISS-ennuste: #29, Sportsnet-ennuste: #27.

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.