Scroll Top

Esapekka Lappi ajoi Jyväskylän MM-rallin voittoon

Ralli

Toyotan väreissä ajava Esapekka Lappi on voittanut Jyväskylän MM-rallin. Lappi ajoi koko viikonlopun todella huimaa vauhtia ja mies oli koko rallin ajan kärkikahinoissa. Lapin jälkeen toiseksi sijoittui Elfyn Evans, joka hävisi Lapille reilut puoli minuuttia. Hienoa suomalaispäivää täydensi ensimmäisen podiumpaikan WRC-urallaan saavuttanut Juho Hänninen, joka oli rallin kolmas vain 0,3 sekunnin erolla Evansiin. Fordin Teemu Suninen oli myös vahvasti kiinni palkintopallisijoituksissa, mutta sijoittui lopulta neljänneksi toiseksi viimeisellä erikoiskokeella tapahtuneen pyörähdyksen myötä.

Embed from Getty Images

Lappi taisteli koko viikonlopun rallin voitosta yhdessä Jari-Matti Latvalan kanssa, mutta voitto ratkesi käytännössä lauantain päätöserikoiskokeilla, kun Latvala joutui keskeyttämään teknisten ongelmien takia. Lappi lähti sunnuntain viimeisille erikoiskokeille vajaan minuutin johdossa, joten suomalaiskuski pystyi varmistelemaan rallin voittoa rauhallisella ajolla.

Embed from Getty Images

Voitto oli Esapekka Lapin uran ensimmäinen WRC-tasolla. Voitto tuli suomalaiskuskin uran neljännessä WRC-kilpailussa, joka on rallin historiassa vähimmällä kokemuksella voitettu MM-kilpailu.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.