Läntisen konferenssifinaalin Game 7

NHL:n finaalipari täydentyy tulevana yönä. Eilisyönähän itäisen konferenssin Game 7 päättyi Tampa Bay Lightningin juhliin, mikä varmisti sen, että tänä vuonna Stanley Cupin voittaa suomalaispelaaja.

Lännessä kaukaloon luistelee tietysti Chicago Blackhawks ja Anaheim Ducks. Tämä ottelusarja on tarjonnut valtavasti loistavaa jääkiekkoa muun muassa Chicagon loppukiri viidennessä ottelussa ja neljännen ottelun kolmannen erän maalikarkelot.

Ottelut ovat olleet äärimmäisen tasaisia. Kolmesti ratkaisu ollaan haettu jatkoeristä ja muissakin otteluissa lopullinen ratkaisu on tullut aivan viime minuuteilla.

Useat ammattilaistahot ennakoivat pystin menevän neljättä vuotta peräkkäin länteen, aivan sama kumpi joukkueista finaaleihin pääseekään.

Suomalaisista Chicagossa ovat Teuvo Teräväinen, Antti Raanta ja Kimmo Timonen. Näistä vain ensimmäinen mahtuu kokoonpanoon. Teräväinen onkin pelannut ihan kelpo peliä kolmosen laidassa ja lähinnä antanut näyttöjä tulevaisuutta ajatellen. Mistään avainpelaajasta ei voida ainakaan vielä puhua. Timonen on pelannut muutamassa ottelussa 5-10 minuutin jääajalla, mikä ei todellakaan ole tyydyttänyt suomalaiskonkaria. Edellisessä ja tässä ottelussa Coach-Q on kuitenkin päättänyt penkittää Timosen. Antti Raanta sen sijaan ei ole ollut pudotuspeleissä tolppien välissä kertaakaan.

Anaheimista löytyy Sami Vatanen, joka on yhdessä Hampus Lindholmin, Francois Beucheminin ja Cam Fowlerin kanssa muodostaa koko liigan parhaan hyökkäävän puolustuspään. Vaikka tehokkuus vastustajan päässä on erinomaista, ei puolustusvelvoitteet näiltä kavereilta unohdu.

Miksi Anaheim voittaa:
1) Pakisto; ylläolevasta syystä
2) Ryan Getzlaf; kuudes ottelu meni täysin penkin alle, muuten kapteeni on ollut iskussa. Tänään hän tulee todella nälkäisenä jäälle.
3) Taklauspeli; Anaheim johtaa ottelusarjan taklauksia 304-209. Fyysinen peli horjuttaa vastustajaa.

Miksi Chicago voittaa:
1) Duncan Keith; Jos on Anaheimin pakisto kiekollinen, niin on sitä myös Duncan Keith. Edellisessä ottelussa 3 syöttöpinnaa. Pudotuspelien saldo miehellä on komea 2+14=16, jolla hän johtaa ylivoimaisesti puolustajien pistepörssiä.
2) Hyökkäysvoimaa oikeasti neljässä ketjussa; Esimerkiksi viime kaudella kakkosketjussa pelannut Andrew Shaw on tällä kaudella pelannut kolmos- ja nelosketjuissa. Tehokkuutta on kuitenkin riittänyt.
3) Voittamisen kulttuuri; Viimeisimpiin viiteen kauteen mahtuu 2 voittoa. Moni runkopelaaja on edelleen sama.

Ottelu alkaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 03:00 Suomen aikaa.