Scroll Top

Mark Selby China Openin voittoon

Snookerkauden toiseksi viimeinen turnaus China Open käytiin tämän viikon aikana Pekingissä, Kiinassa. Sunnuntana pelatussa finaalissa kohtasivat maailmanlistan ykkönen Mark Selby ja yksi lajin legendoista Mark Williams.

Finaali oli alusta asti hyvätasoinen ja tasainen. Molempien parhaat breikit(lyöntisarja) oli 124. Williams teki sen kolmannessa freimissä(erässä) ja Selby 17 erässä. Kaikkiaan Selby teki kolme satasta ja Williams kaksi. Sen lisäksi Selby teki viisi yli 50 sarjaa ja Williams yhden vähemmän.

Ensimmäisen jakson jälkeen Selby johti 5-4. Toisen jakson aloitti Williams paremmin ja pääsi ottelussa 8-7 johtoon, mutta tämän jälkeen maailmanlistan ykkönen vei kolme seuraavaa erää ja voitti finaalin luvuin 10-8. Tämä oli Selbylle kauden neljäs turnausvoitto. Tämän myötä kokenut Williams joutuu kauden päätösturnauksessa MM-kisoissa karsintoihin, jotta pääsee pääsarjaan (32 joukkoon), johon pääsee automaattisesti maailmanlistan 16 parasta pelaajaa. Williams olisi voitolla noussut maailmanlistalla sijalle 16 ja välttänyt sen myötä karsinnat.

Kausi huipentuu huhti-toukokuussa kauden isoimpaan turnaukseen MM-kisoissa. Kisat käydään tuttuun tapaan Crucible Theatressa, Sheffieldissä, Isossa-Britanniassa.

 

Embed from Getty Images

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.