Mäkelä kuudes kolmiloikassa halli MM-kisoissa

Yleisurheilun halli MM-kisat jatkuivat lauantai-illalla ja yöllä 10 finaalilla, joista suomalaisittain kiinnostavin oli naisten kolmiloikka, jossa mukana oli Kristiina Mäkelä ja Sanna Nygård. Naisten finaalit olivat kolmiloikan lisäksi kuulantyöntö, 400m, 1500m ja 60m ja miesten finaalit olivat korkeus, kolmiloikka, 800, 400m ja seitsenottelu.

Naisten kolmiloikan voitti Yulimar Rojas tuloksella 14.41, joka oli ainut onnistunut hyppy häneltä. Kisan toinen oli Kristin Gierisch 14,30 tuloksella ja kolmanneksi tuli Paraskevi Papahristou tuloksella 14,15. Suomalaisista Kristiina Mäkelä oli hienosti kuudes 14,07 jääden mitalista vain 8 sentin päähän ja Sanna Nygård 14 tuloksella 13,21. Michelle Carter voitti kuulan 20,21 mittaisella työnnöllä, toiseksi tuli Anita Marton 19,33 tuloksella ja Valerie Adams jäi kolmanneksi tuloksella 14,25. Oluwakemi Adekoya voitti 400m 51,45 ajalla, Ashley Spencer toinen 51,72 ajalla ja Quanera Hayes kolmas ajalla 51,76. Sifan Hassan voitti 1500m 4,04,96 ajalla, Dawit Seyaum toinen 4,05,30 ajalla ja Gudaf Tsegay kolmas ajalla 4,05,71. Illan päätti 60m jonka voitti Barbara Pierre 7,02 ajalla, Dafne Schippers toinen 7,04  ja Elaine Thompson kolmas ajalla 7,06.

Miesten finaaleista se odotetuin ja kiinnostavin korkeus päättyi Gianmarco Tamberin voittoon hyvällä 236 tuloksella, Robert Grabarz toinen ja Eric Kynard kolmas samalla 233 tuloksilla, mutta Grabarzilla parempi sarja. Lajin ykkösnimi Mutaz Essa Barshim jäi neljänneksi tuloksella 229. Bin Dong voitti kolmiloikan 17,33 tuloksella, Max Hess toinen tuloksella 17,14 ja kolmanneksi tuli Benjamin Compaore 17,09 tuloksella. Boris Berian voitti 800m 1,45,83 ajalla, toiseksi tuli Antoine Gakeme 1,46,65 ajalla ja Erik Sowinski kolmas ajalla 1,47,22. Pavel Maslak voitti 400m 45,44 ajalla, Abdalelah Haroun toinen 45,59 ajalla ja kolmanneksi tuli Deon Lendore ajalla 46,17. Seitsenottelun voitti Ashton Eaton, jonka vaimo Brianne Theisen Eaton voitti aiemmin viisiottelun. Eatonin pistemäärä oli 6470, toiseksi tuli Oleksiy Kasyanov 6182 pisteillä ja Mathias Brugger kolmas 6126 pisteillä.

Kisat päättyvät illalla yhdeksään finaaliin, joista ennakkoon kiinnostavin on miesten 60m aidat ja miesten pituus. Päätöspäivänä ei ole mukana suomalaisia, mutta varmasti hienoja finaaleja nähdään.