McLeod mestariksi pika-aidoissa – Rojas peittosi niukasti Ibarguenin

IAAF World Championships logo

Yleisurheilun MM-kilpailujen neljäntenä kisapäivänä ohjelmassa oli mm. neljä finaalia.

Päivän ainoa suomalainen oli aikuisten arvokisadebyytin tehnyt Simo Lipsanen kolmiloikan karsinnassa. Lipsasen kaikki kolme hyppyä olivat suunnilleen samoilla lukemilla, mutta Lipsanen ei saanut aivan parastaan irti. Hänen parhaaksi jäänyt 16,54 riitti karsinnan 17 sijaan. Lipsanen jäi finaalipaikasta ainoastaan 12 senttiä.

Misten ainoa finaali oli sähäkkä ja aina mielenkiintoinen 110m aidat. Mestaruus meni kauden tilastoykköselle Jamaikan Omar McLeodille hyvällä ajalla 13,04. Venäläinen Sergey Shubenkov tuli 13,14 ajalla toiseksi, mutta hän edustaa ns. neutraalina urheilijana Venäjän maajoukkueen dopingpannan takia. Kolmanneksi tuli Unkarin Balazs Baji ajalla 13,28.

Naisten kolmiloikassa käytiin odotettu kaksintaistelu voitosta Venezuelan Yulimar Rojasin ja Kolumbian Caterine Ibarguenin välillä. Kulta meni lopulta nuoremmalle Rojasille tuloksella 14,91 jättäen Ibarguenin hopealle ainoastaan kahden sentin erolla. Pronssin nappasi Kazakstanin Olga Rypakova tuloksella 14,77.

Naisten moukarissa voitto meni odotetusti Puolan Anita Wlodarczykille odotettua heikommalla tuloksella 77,90. Wlodarczykillä oli alussa vaikeaa, mutta sai 4.kierroksella tehtyä voittoheiton. Toisen sijan vei Kiinan Wang Zheng 75,98 heitolla ja kolmanneksi tuli Puolan Malwina Kopron tuloksella 74,76.

Illan päättäneessä naisten 1500 metrillä mestaruus meni Kenian Faith Kipyegonille ajalla 4,02,59. Yhdysvaltojen Jennfer Simpson nappasi hopeaa 4,02,76 ajalla ja pronssia sai Etelä-Afrikan Caster Semenya, jonka ykkösmatka on 800 metriä. Semenyan aika oli 4,02,90.