Scroll Top

Kausi päättyi Prevcin voittoon, Slovenialle kaksoisvoitto

Gamblers talvilajit

Mäkikausi päättyi aurinkoisessa Planicassa, jossa oli todella paljon katsojia ja tunnelma loistava. Kauden viimeiseen kisaan pääsi maailmancupin 30 parasta. Suomalaisia ei kisassa nähty. Kisan voitti kotiyleisön riemuksi kauden ykköshyppääjä Peter Prevc, jolle voitto oli kauden 15. Prevcin hypyt olivat 238 ja 241,5 metriset. Slovenia nappasi kotimäestään kauden päätteeksi kaksoisvoitoin, kun toiseksi tuli Robert Kranjec 234 ja 233 metrin hypyillä ja kolmas oli Johann Andre Forfang 226 ja 245 metrisillä. Mainitsemisen arvoinen on 43-vuotias Noriaki Kasai, joka oli kisan neljäs 227m ja 231,5m hypyillä.

Peter Prevc voitti ylivoimaisesti maailmancupin kokonaiskisan 2303 pisteellä sillä toiseksi tullut Severin Freund keräsi 1490 pistettä ja kolmanneksi yksi kauden yllättäjistä Kenneth Gangnes 1348 pisteellä.

Prevc voitti kauden aikana kaiken mahdollisen. Cupin kokonaiskisan lisäksi hän vei mäkiviikon, lentomäen maailmanmestaruuden ja lentomäkicupin. Näiden lisäksi Prevc teki pari ennätystä nimittäin yhden kauden voitto- ja piste-ennätyksen. Prevc oli selkeästi kauden paras.

Suomalaisittain kausi oli todella surkea, sillä vain Lauri Asikainen ja Ville Larinto pääsivät pisteille. Asikaisen sijoitus kokonaiskisassa on 48 ja Larinon 60. Toivottavasti suomalaiset onnistuvat ensi kaudella paremmin uuden valmennuksen myötä.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.