Eberhard ja Hinz yhteislähtöjen voittoon Kontiolahdessa – Mäkäräinen neljäs

Kontiolahdessa kisattiin sunnuntaina ampumahiihdon maailmancupissa yhteislähdöt.

Naisten kilpailun voiton vei Vanessa Hinz, jolle tämä oli uran ensimmäinen maailmancupin osakilpailuvoitto. Saksalainen kävi voittotaistelu Italian Lisa Vittozzin ja Ranskan Anais Chevalierin kanssa. Se ratkesi viimeisellä ampumapaikalla, jossa Hinz ampui kun taas Vittozzilla ja Chevalierilla meni yksi ohi. Toiseksi tullut Vittozzi jäi lopulta Hinzistä 13,5 sekuntia ja kolmanneksi tulleen Chevalierin ero oli 16,8 sekuntia.

Kilpailun ainoa suomalainen Kaisa Mäkäräinen onnistui hyvin kotiyleisön edessä ollen neljäs. Mäkäräiselle tuli kisassa kolme ohilaukausta. Mäkäräisen ero voittajaan oli 43,4 sekuntia ja palkintokorokkeeseen jäi 26,6 sekuntia. Mäkäräisen kanssa maailmancupin kokonaiskisan voitosta taisteleva Slovakian Anastasia Kuzmina jäi sijalle 16.

Eberhard nousi voittoon hurjalla hiihdollaan

Miesten kilpailussa voittotaistelusta tuli. Ensimmäisestä ampumapaikasta kaksi sakkoa ottanut Ranskan Martin Fourcade nousi kisan aikana pikku hiljaa ja pääsi lähtemään viimeisen ammunnan jälkeen ykkösenä, mutta hänestä vain muutaman sekunnin perässä lähtenyt Venäjän Anton Shipulin otti hänet kiinni viimeisen kierroksen alussa ja näytti siltä että he ratkaisevat voiton. Mutta kolmantena viimeiselle kierrokselle lähtenyt ja 17 sekuntia kärjestä jäljessä ollut Itävallan Julian Eberhard teki huiman hyvän hiihdon. Hän otti kaksikon kiinni viimeisessä nousussa ja ratkaisi voiton hieman ennen loppusuoraa. Fourcade tuli toiseksi jääden 6,9 sekuntia ja lopussa kaatunut Shipulin jäi lopulta 19,3 sekuntia tullen kolmanneksi.

Kilpailussa ei ollut mukana suomalaisia.

Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Holmenkollenissa, Norjassa.