Nove Meston takaa-ajokisat ranskalaisten juhlaa – Mäkäräinen 11

Tshekin Nove Mestossa kisattiin lauantaina takaa-ajokilpailut. Naisilla matka oli 10 kilometriä ja miehillä 12,5 kilometriä.

Naisten kilpailun voitto meni yllättäen Anais Chevalierille. Ranskalainen ampui kisassa yhden ohilaukauksen, joka tuli ensimmäisestä makuupaikasta. Chevalier pääsi kärkeen kolmannen ampumapaikan jälkeen ja piti sen loppuun asti. Toiseksi sijoittui kahdella sakolla Dorothea Wierer. Italialainen jäi Chevalieristä 9,5 sekuntia ja kolmanneksi tuli eilen yllätysvoiton ottanut Tatiana Akimova jääden voittajasta lähes 20 sekuntia.

Suomalaisten osalta kisa oli kaksijakoinen. Kaisa Mäkäräinen oli kilpailun 11. Mäkäräinen ampui kisassa kolme ohilaukasta, joista kaksi viimeisellä pystypaikalla, mikä vei mahdollisuuden kärkisijoilta. Toinen suomalainen Mari Laukkanen teki hyvän nousun sijalle 15. Myös Laukkaselle tuli kolme sakkoa.

Miesten kilpailussa voiton vei jälleen kerran Martin Fourcade. Ranskalainen ampui kisassa yhden ohilaukauksen ja oli jopa niin ylivoimainen että ehti antaa viimeisellä kierroksella läpyjä katsojille. Toiseksi tuli torstain tapaan Anton Shipulin ja kolmannen sijan nappasi Fourcaden maanmies Quentin Fillon Maillet nolla-ammunnalla. Kilpailun ainoa suomalainen Olli Hiidensalo pääsi torstain tapaan jälleen pistesijoille ollen 38.

Huomenna ohjelmassa on yhteislähtökilpailut.