Dahlmeier ja Fourcade Pokljukan pikakilpailujen voittoon – Mäkäräinen neljäs

Pokljukassa, Sloveniassa kisattiin perjantaina ampumahiihdon maailmancupissa pikakilpailut. Naisten matka oli 7,5 km ja miehillä 10 km.

Naisten kilpailun voiton vei Laura Dahlmeier. Saksalainen teki jälleen tasaisen varmaa työtä. Ampui puhtaasti ja hiihti tasaisen hyvin. Toiseksi tullut Justine Braisaz ampui myös puhtaasti. Ranskalainen jäi Dahlmeierista vain 3,5 sekuntia. Kolmanneksi tuli Norjan Marte Olsbu jääden voittajasta 21,3 sekuntia. Kaisa Mäkäräinen oli kilpailun neljäs jääden Olsbusta vain 1,5 sekuntia. Mäkäräinen ampui kisassa yhden sakon, joka tuli pystypaikasta. Muista suomalaisista peräti neljä ohilaukausta ampunut Mari Laukkanen jäi sijalle 56, mutta pääsee myös huomiseen takaa-ajokilpailun. Sanna Markkasnen oli 84 ja Laura Toivanen 87.

Miesten kilpailun voiton vei jälleen kerran Martin Fourcade. Ranskalainen teki kisassa nolla-ammunnan ja paransi kilpailun edetessä hiihtovauhtia nousten viimeisellä kierroksella ohi Johannes Bön. Norjalainen ampui myös puhtaasti jääden tasaisessa kisassa Fourcadelle lähes 14 sekuntia. Kolmannen sijan nappasi Anton Shipulin jääden Bö’stä vain 1,4 sekuntia. Suomalaisten osalta kisa ei mennyt hyvin. Olli Hiidensalo oli parhaana sijalla 58. Hiidensalolle tuli molemmista ampumapaikoista yksi ohilaukaus. Hän pääsi viimeisten joukossa huomiseen takaa-ajokilpailuun. Kahdesta muusta suomalaisesta Tuomas Grönman jäi sijalle 96 ja Teemu Huhtala 103.