Ranska ja Ruotsi viestien voittoon Oberhofissa – Suomi naisten viestissä hienosti seitsemäs

Ampumahiihdon maailmancupissa Saksan Oberhof viikonloppu huipentui sunnuntaina käytyihin viesteihin.

Naisten viestin voitti Ranska joukkueella Anais Bescond, Anais Chevalier, Celia Aymonier ja Justine Braisaz. Ranska ja Saksa taistelivat voitosta ankkuriosuuden viimeiseen ampumapaikkaan asti, josta Ranskan ankkuri Braisaz selviytyi kahdella varapatruunalla kun taas Saksan ankkuri Hammerschmidt joutui sakkokierrokselle. Saksa tuli kotiyleisön riemuksi toiseksi jääden Ranskasta lopulta 32,4 sekuntia. Kolmanneksi tuli Ruotsi jääden voittajasta 48,2 sekuntia.

Suomen joukkue Venla Lehtonen, Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen ja Laura Toivanen onnistuivat hienosti ollen kisen seitsemäs. Suomi oli vielä kolmannen osuuden jälkeen kolmantena, mutta Toivasen vauhti ei riittänyt kärkinaisiin ja viimeiseltä ampumapaikalta tullut sakko vei mahdollisuuden kuudenteen sijaan. Suomi jäi lopulta Ranskasta reilut kaksi ja puoli minuuttia. Tällä suoritus on hyvät mahdollisuudet siihen, että Suomi saa naisten viestiin olympiapaikan.

Miesten viesti todella hankalassa ja haastavassa kelissä. Tuuli vaihteli paljon ja pahin oli todella sankka sumu, joka esti ampumataulujen näkemisen välillä lähes kokonaan. Sen takia jokainen joukkue käytti paljon enemmän varapatruunoja ja tuli enemmän sakkokierroksia mitä normaalisti. Yllätyksellisen kisan voiton vei Ruotsi joukkueella Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson ja Fredrik Lindström. Ruotsi oli edellisen kerran voittanut miesten viestin vuonna 2009. Voiton ratkaisi ankkurina ollut Lindström ammuttuaan loistavasti ja pudotettuaan Italian ankkurin Thierry Chenalin kyydistä. Italia tuli kilpailun toiseksi jääden 1,10,8 minuuttia Ruotsille ja kolmannen sijan nappasi Norja, jolta puuttui kaksi parasta hiihtäjää.

Suomen joukkueen Tuomas Grönmanin, Tero Seppälän, Olli Hiidensalon ja Ahti Toivasen kilpailu päättyi kolmanteen osuuten, kun Olli Hiidensalo otettiin kierroksella kiinni. Kahdella ensimmäisellä osuudella joukkueen ammunta meni todella surkeasti, sillä sakkoja tuli peräti 13 ja varapatruunoita käytettiin 15. Lopputuloksissa Suomen sijoitus oli 22. Kilpailussa otettiin kierroksella kiinni 25 joukkueesta peräti 12.

Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Ruhpoldingissa, Saksassa.