Scroll Top

Kangas kauden parhaallaan keihäsfinaaliin – Lakka niukasti välieriin pika-aidoissa

Yleisurheilun EM-kilpailujen torstain aamupäivällä käytiin monia karsintoja, alkueriä ja sen lisäksi alkoi naisten seitsenottelu.

Jenni Kangas selvitti tiensä naisten keihään loppukilpailuun. Kangas onnistui karsinnassa loistavasti. Hän heitti heti ensimmäisellä kauden parhaansa 59,96. Sillä hän paransi aiempaa kauden parastaan reilulla puolella metrillä. Kangas oli lopulta koko karsinnan kahdeksas. Loppukilpailu käydään huomenna illalla.

Embed from Getty Images

 

Naisten kiekon karsinnassa oli mukana kolme suomalaista kokenus Sanna Kämäräinen ja kaksi nuorempaa heittäjää Salla Sipponen ja aikuisten arvokisadebyytin tehnyt ja kuukausi sitten Tampereella nuorten MM-hopeaa saanut Helena Leveelahti. Koko kolmikko heitti omalla tasollaan, mutta kukaan ei päässyt loppukilpailuun. Pisimmälle heitti Kämäräinen, jonka paras oli 54,76. Sillä hän oli karsinnan 19:s. Sipponen oli tasan 54 metrin heitolla 21:s ja Leveelahti 24:s heitettyään 53,56

Miesten pika-aidoissa Elmo Lakka selvitti tiensä välieriin. Lakka oli alkueränsä kuudes ajalla 13,75. Sillä hän pääsi viimeisenä jatkoon aikavertailun kautta. Lakka jäi kauden parhaastaan 0,08 sekuntia. 110 metrin aitojen välierät on ohjelmassa huomenna illalla, jolloin on myös loppukilpailu.

Embed from Getty Images

 

Maria Huntington aloitti seitsenottelunsa hienosti. Ensimmäisessä lajissa 100 metrin aidoissa Huntington pinkoi aikaan 13,61, joka on hänen uransa parhaimpia aikoja. Toisessa lajissa korkeudessa Huntingtonin tulos oli 179, jonka ylitti kolmannella yrityksellä. Alun perusteella Huntington olisi parantamassa ennätyspisteitään. Illalla on vielä kaksi lajia kuula ja 200 metriä.

Embed from Getty Images

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.