Scroll Top

Kalevan kisat alkavat huomenna, katso mitä lajeja kisoissa kannattaa seurata

Järjestyksessään 112. Kalevan kisat käynnistyvät huomenna Lappeenrannan Kimpisellä. Ensimmäiset kilpailut käytiin jo vuonna 1907 Tampereella, jonka jälkeen kilpailuja on käyty säännöllisesti joka vuosi. Kalevan kisat on jäänyt pitämättä ainoastaan kerran sotavuonna 1941. Lappeenrannassa Kalevan kisat on järjestetty neljä kertaa aikaisemmin vuosina 1962, 1980, 1997 ja 2007.

Kalevan kisat käynnistyvät siis huomenna Kimpisen Urheilukeskuksessa jo päivällä klo 14:00, mutta avauspäivän ohjelmassa on pitkälti vain juoksujen alkueriä sekä kenttälajien karsintoja. Torstain ainoa finaali käydään miesten 10 000 metrin juoksussa. Kisat pyörähtävät todenteolla käyntiin perjantaina, jolloin ohjelmassa on pitkälti yli toistakymmentä eri lajien loppukilpailua

Kalevan kisojen mielenkiintoisimmat lajit

Kalevan kisoissa ratkaistaan jokaisessa lajissa Suomen mestaruudet, mutta silti osa lajeista nousee toisten edelle, joten on syytä nostaa esille lajeja, joita kannattaa erityisellä mielenkiinnolla kisoissa seurata.

Perjantaina käydään muutamia todella mielenkiintoisia finaaleja, joista yksi on naisten pika-aidat, joka on varmasti koko Kalevan kisojen seuratuin laji. Suomella on tällä hetkellä kolme todella kova juoksijaa, jotka ovat Euroopan mittapuulla aivan terävintä kärkeä. Annimari Korte juoksi viime viikolla loistavasti uuden Suomen ennätyksen, joten nainen lähtee ykkössuosikkina myös Kalevan kisoihin. Kovin haastaja on tällä hetkellä Reetta Hurske, joka juoksi Korteen kanssa samassa kilpailussa ensi kertaa urallaan alle 12,80. Kolmas kova Nooralotta Neziri joutui viime viikolla jättämään Joensuussa finaalin väliin loukkaantumisen takia, joten hänen osallistumisensa Kalevan kisoihin on hyvin epävarmaa. Mikäli Neziri jää pois niin pronssista hanakammin tappelee HIFK:ta edustava Matilda Bogdanoff.

Embed from Getty Images

Toinen nosto perjantailta on naisten korkeushyppy, jossa erityisesti Ella Junnilan suoritukset kiinnostavat. 20-vuotias Junnila on ollut tällä kaudella todella hurjassa kunnossa ja hän onkin parantanut kesän aikana jo kahdesti Suomen ennätystä. Kesäkuun alussa hän hyppäsi uuden Suomen ennätyksen 194 ja heinäkuun alussa hän paransi ennätystä toistamiseen ja SE kirjataan nyt lukemin 195. Tämän kuun puolivälissä Junnila hyppäsi pronssia alle 23 -vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsissa, joten on todella mukava nähdä missä kunnossa hän palaa kilpakentille.

Embed from Getty Images

Lauantaina kannattaa seurata miesten 3000 esteitä, jossa on mukana hyviä juoksuja tänä kesänä juossut Topi Raitanen. Mies tuskin tulee Kalevan kisoissa mitään ennätystä juoksemaan, mutta siitä huolimatta Raitasen juoksuja on aina mukava katsoa.

Sunnuntaina käydään sitten aina yleisöä kiinnostava miesten keihäs. Tämän vuoden kisassa on käynytkin jo ennakkoon iso kato terävimmän kärjen suhteen, kun esimerkiksi Suomen ykkösheittäjä Oliver Helander sekä kokenut Tero Pitkämäki puuttuvat. Siitä huolimatta, että kovia heittäjiä puuttuu täytyy muistaa, että Kalevan kisat ovat aina Kalevan kisat osallistujalistasta huolimatta. Suurimpana suosikkina lähtee kokenut Antti Ruuskanen, jonka ykköshaastaja ainakin ennakkoon on Toni Kuusela, joka heitti kesäkuussa Paavo Nurmen kisoissa oman ennätyksensä 83,40.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.