Scroll Top

Erkka Westerlundin mietteet ennen playoffeja

Jokerit aloittaa KHL:n pudotuspelit perjantaina, kun ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuu Dinamo Minsk. Mitä Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund miettii päivää ennen koitoksen alkua?

Näen urheilun positiivisena asiana ja mahdollisuutena. Mitä isompi panos pelissä on, sitä isompi mahdollisuus se on. Minulle kauden tärkeimmät pelit olivat kauden 10 ensimmäistä, että mihin suuntaa tämä lähtee menemään, Westerlund kommentoi.

Jokereiden runkosarja ylitti kiistatta kaikki odotukset. Joukkue keikkui läpi kauden läntisen konferensin kärkipaikoilla ja sijoittui lopulta neljänneksi.

Se lähti oikeaan suuntaan. Tällä hetkellä tämä on iso mahdollisuus meille tuon hyvän runkosarjan jälkeen hakea jotain vielä isompaa.

Pudotuspelit on tunnetusti dramaattisia KHL:ssä, joten henkisellä puolella on oma merkityksensä, mutta millaisiin asioihin tällä hetkellä kiinnitetään huomiota?

Valmennus vetäytyy kohta enemmän ja enemmän pois. Olemme yrittäneet työstää asioita siihen pisteeseen, että pelaajien tila on mahdollisimman hyvä lähteä pelaamaan. Että henkinen valmius on hyvä ja rohkeus pelata ja sellainen vapaus pelata. Meillä on määrätyt asiat, missä haluamme olla paras joukkue pelillisesti tässä sarjassa. Siihen kaikkien pitää sitoutua, niin, että pelaajilla olisi sellainen olotila, että käsijarru pois. Katsotaan, kuinka paljon sieltä löytyy voimavaroja.

Runkosarjassa voitot Dinamo Minskia vastaan menivät Jokereille 3-2. Minsk on vaarallinen joukkue, jota pitää varoa.

Hyökkäyksen päätös on kaikkein keskeisin asia, se mahdollistaa tehokkuuden ja pelin jatkumisen. Keskeistä on myös, että viisikon rakenne säilyy yhdessä. Kolmentana pro-aktiivisuus, että olemme askeleen edellä vastustajaa. Nämä ovat kolme isoa asiaa mihin me pyrimme. Neljäntenä asiana kärsivällisyys.

Jokerit ja Dinamo Minsk aloittavat ottelusarjansa perjantaina ja lauantaina Helsingissä pelattavissa kamppailuissa. Jatkopaikkaan vaaditaan neljä otteluvoittoa.

Gamblers KHL

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.