Korisliiga: Karhu ja Kobrat tarjosivat huikean lauantai-illan derbyn

Koripallo Koris

Lauantai-iltana nähtiin huikeaakin huikeampi Pohjanmaanderby, kun veriviholliset Kauhajoen Karhu ja Lapuan Kobrat iskivät yhteen täydessä liikuntasalissa.

Kotijoukkue Karhu aloitti pelin mallikkaasti amerikkalaislaituri Tate Unruhin (25/6, 3p heitot 5/6) johdolla. Mies heitti ensimmäiseen yhdeksään minuuttiin 16 pistettä, kun koko Kobrien joukkue oli tähän mennessä pussittanut vasta 13 pistettä. Toiselle kymmenminuuttiselle mentäessä sama tahti näytti jatkuvan, Karhu heitti käytännössä jokaisen heittonsa sisään ja toisessa päässä vastaavasti Kobrat kolisutteli rautoja. Karhu kasvatti johtonsa parhaimmillaan jo 19 pisteeseen, kunnes esiin astui vierailta Jamal Jones (37/2, 3p heitot 6/7). Hän pussitti lyhyen ajanjakson sisään neljä kolmen pisteen heittoa ja ero oli puoliajan koittaessa yhtäkkiä enää 2 pistettä.

Toisella jaksolla nähtiin sitten derbylle ominaista kissa-hiiri leikkiä ja mentiinkin kori-korista. Molemmat joukkeet saivat vuorotellen muutaman pisteen runeja ja ero pysyi tasaisena. Pelin viimeisistä sekunneista riittää varmasti kahvipöydissä keskusteltavaa pariksi seuraavaksi päiväksi. Peliä oli jäljellä noin 11 sekuntia ja Karhun pallo yhden pisteen johdossa. Kun Karhu sai pallon Bojan Sarcevicille (18p, 7 syöttöä), lapualaiset triplasivat miehen ja 43-vuotias konkari Damon Williams (12/11) pääsi riistosta juoksemaan pisteen johdon Kobrille. Karhun valmennus oli sitä mieltä, että tilanteesta olisi ehdottomasti pitänyt virhe viheltää, mutta näin ei käynyt. Kellossa jäljellä viisi sekuntia ja Karhun viimeinen mahdollisuus kuitata johto takaisin. Moni yleisöstä varmasti tiesi, että pallo tullaan pelaamaan kuumille heittäjille, joko Unruhille tai Austin Hollinsille (32/4), ja näin myös kävi. Edellä mainituista Hollins ajoi päättäväisesti korille, pisti pallon pussiin ja räjäytti kotiyleisön huutomyrskyyn. Vierasjoukkue yritti vielä 0,8 sekunnissa saada heiton ilmaan, mutta Juho Lehtoranta (1/5) kävi blokkaamassa Jonesin heittoyrityksen ja peli oli sitä myöten selvä. Jos kuitenkin Damonin riistosta saatiin hulabaloo aikaan, niin saatiin myös tästä Jonesin viime hetken heitosta. Jones kävi kovaa keskustelua tuomariston kanssa, koska näki että Lehtoranta olisi häntä rikkonut. Jones ilmeisesti myös tönäisi tuomarikolmikosta yhtä eikä meinannut aluksi saapua edes palkintojen jakoon eikä kättelyihin. Nähtäväksi jää, onko tästä tulossa lisäsanktioita. Tuomiot eivät joka tapauksessa tästä mihinkään muuttunut ja isäntäjoukkue Karhu vei derbyn toisen osan nimiinsä lukemin 90-89 ja kuittasi kalavelat kahden viikon takaisesta 83-68 tappiosta Lapualla.

Karhulta kaksinumeroisiin pisteisiin pääsi Unruhin, Sarcevicin ja Hollinsin lisäksi myös sentteri DeVaughn Washington (10/10). Kobrilta Williamsin ja Jonesin lisäksi samaan kastiin ylsivät korinalusjyrä Dom Morris (22/6) sekä Aubrey Conorly (12/5/4).

Korisliiga jää nyt joulutauolle, joten seuraavat pelit nähdään vasta 28.12, jolloin runkosarja jatkuu neljän ottelun kierroksella.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.