Scroll Top

Jääpallo – Katsaus Bandyliigan alkukauteen

Bandyliigaa on pelattu nyt reilu viikko ja on aika katsoa miten kausi on pyörähtänyt käyntiin. Ennen kauden alkua Veiterä ennakoitiin suurimmaksi mestarisuosikiksi ja joukkue onkin aloittanut kautensa todella vahvasti. Veiterä on pelannut neljä ottelua ja voittanut ne kaikki ja  tehnyt lähes jokaisessa ottelussaa lähes kymmenen maalia. Veiterän avainpelaajat ovat olleet heti kauden alussa vahvassa iskussa, mutta erityisesti Tero Liimataisen pelaaminen on pistänyt ilolla silmään. Viime kaudella nuorukainen teki runkosarjassa 18 maalia, mutta nyt mies on tehnyt jo neljässä ottelussa 10 maalia, joten tämän kauden jälkeen voi nuorukaista kutsua isommat ympyrät. Hyökkäyksen ohella myös Veiterän puolustuspelaaminen on toiminut vaikka joukkue onkin päästänyt neljään peliin 12 maalia.

 

Kuva Pekka Huovila,

Myös Veiterän suurimmat haastajat Porvoon Akilles sek’ JPS ovat aloittaneet kauden mukavasti. Akilles menetti ennen kauden alkua ehkä joukkueen tärkeimmän pelaajan Sami Laakkosen, mutta ainakaan alkukauden otteluissa kokeneen Laakkosen poissaolo ei ole liiemmin näkynyt. Porvoolaiset ovat voittaneet kaikki neljä otteluaan maalierolla 25-8, mutta joukkueen todellinen taso on vielä jäänyt mittaamatta. Lisäksi neljästä ensimmäisestä ottelusta Akilles on saanut pelata kolme kotonaan, joka on varmasti helpottanut joukkueen urakkaa. Joukkueen todellinen taso mitataan tulevana v-loppuna, kun Akilles kohtaa vieraissa sekä Porin Narukerän että JPS:n.

 

JPS on aloittanut kautensa lähes yhtä vakuuttavasti kuin Veiterä ja Akilles. Joukkue ei ole hävinnyt yhtään ottelua ja kasassa on kolme voittoa ja yksi tasapeli eli yhteensä seitsemän pistettä. Toki joukkueen pelaaminen ei ole yhtä vakuuttavaa ollut kuin esim suurimmalla mestarisuosikilla Veiterällä, mutta ihan hyvää pelaamista kuitenkin ottaen huomioon, että eletään vasta aivan sarjan alkua.

Alkukauden ehkä pienimuotoisin yllättäjä on ollut Narukerä. Toki porilaiset nostettiin ennen kauden alkua mustaksi hevoseksi, mutta alkukauden vahvat otteet ovat silti yllättäneet. Narukerä on pelannut kolme ottelua ja niistä joukkue on voittanut kaksi ja pelannut kerran tasan. Varsinkin sunnuntainen 6-6 tasapeli Kamppareita vastaan loi joukkueeseen lisää uskoa. Silti joukkueen todellinen taso mitataan lauantaina, kun se kohtaa kotonaan Akilleksen.
Isona miinuksena täytyy alkukaudesta nostaa Botnian ja OLS:n otteet. Kevään 2016 mestarin Botnian joukkue heikkeni paljon täksi kaudeksi, mutta joukkueen otteet ovat silti olleet jonkin sortin pettymys, Botnia ei ole saalistanut neljästä ensimmäisestä pelistä yhtään voittoa ja plakkarissa on vain yksi tasapeli piste, joka tuli paikallisvastustaja HIFK vastaan. Toki joukkueen sarjaohjelma on ollut alkukauteen kova, mutta rumat 8-1 ja 11-2 tappiot Narukerää ja Veiterää vastaan eivät lupaa hyvää jatkoa ajatellen.

Kuva: Botnia

Myös Oulussa ollaan aikamoisessa aallon pohjassa. OLS ei toki viime vuosina ole hirveästi juhlinut Bandyliigassa, mutta silti joukkueen ensimmäiset ottelut ovat olleet murheellista katsottavaa. Joukkue on päästänyt neljässä ensimmäisessä pelissä yhteensä 33 maalia ja kolmen viime ottelun murskatappiot eivät lupaa hyvää jatkoa ajatellen.

 

Bandyliigan tulevat ottelut

La 2.12 klo 14.00 Kampparit vs HIFK

La 2.12 klo 15.00 LRK Tornio vs Veiterä

La 2.12 klo 15.00 OLS vs WP-35

La 2.12 klo 15.00 Narukerä vs Akilles

 

Su 3.12 klo 13.00 LRK Tornio vs WP-35

Su 3.12 klo 14.00 JPS vs Akilles

Su 3.12 klo 15.00 OLS vs Veiterä

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.