Suomi kohtaa Latvian sunnuntain iltaottelussa kello 21.15 Herningissä

Professori Sebastian Ahon (2+2) säestämä ykkösnyrkki osoitti vaarallisuutensa Teuvo Teräväisen (1+3) ja Veli-Matti Savinaisen (1+0) kanssa. Hurrikaanivaroitus on annettu myös erikoistilannepelaamiseen Suomen iskiessä kolme alivoimaalia Etelä-Koreaa vastaan. Nelosvitjan Jussi Pesonen (1+2) myös ilahdutti tehoillaan.

Mikael Granlundin johtamalta kakkoskentältä on odotettavissa myös lisää tehoja. Kolmikko pelaa ensi kertaa yhdessä. Kasperi Kapanen ja Mikko Rantanen ovat lyömässä läpi maajoukkuepuolella kemioiden hioutuessa turnauksen edetessä. Kolmoskentältä saadaan odottaa vielä kunnon onnistumisia. Maalivahtipelissä testiin pääsee ensikertaa AHL veskari Ville Husso, ensimmäisessä pelissä vähälle torjuntavastuulle jäänyt Harri Säteri toimii luukkuvahtina. Husso pelasi tällä kaudella St. Louis Bluesin organisaatiossa, San Antonio Rampagen AHL-joukkueessa. 23-vuotias veskari torjui 38 ottelussa torjuntaprosentilla 92.2.

Embed from Getty Images

Latvian maalinsuulla pelaa mitä todennäköisemmin joukkueen ykkösveskari Kristers Gudlevskis. Gudlevskisin torjuntaprosentti oli alle 90. Latvian joukkue koostuu lähinnä Dinamo Riikan sekä Sveitsin liigan pelaajista. Latvialla on Etelä-Koreaa enemmän nopeutta, kovuutta, kokemusta, mutta se jäi Norjaa vastaan ahtaalle. Rodrigo Abolsin maali sekä Rudolfs Balcersin kaksi maalia ovat osoitus Latvian yksilölahjakkuuksista. Jatkoajalla Rudolfs Balcers vei huikean soolon päätteeksi veskarin vipuun ja ujutti rystyllä 3-2 jatkoaikavoiton Latvialle.

Embed from Getty Images

Suomella on runsaasti pelejä ja aikaa valmistella peliään ja Latvia sopii seuraavaksi mittariksi mainiosti. Lähtökohdat ovat herkulliset. Nopeat liikkellelähdöt, mainio viimeistely, aktiivinen sekä tulivoimainen puolustus ovat jotain mitä Suomelta ei olla totuttu aikaisemmin näkemään. Ensimmäisen pelin kaltaista ylikävelyä tuskin nähdään mutta Latvian mahdollisuudet jäänevät lähinnä Suomen huonoon valmistautumiseen. Leijonat ovat kiekollisessa pelissä niskan päällä ja Latvia yrittää rokottaa erikoistilanteista ja vastaiskuista. Suomen tavaramerkki on tiivis viisikkopeli ja illan ottelu antaa viitteitä siitä, mihin suuntaan peli on kehittymässä. Latvia taistelee hurjasti pisteistä neljättä jatkopaikkaa silmällä pitäen.

Herningin kylä on herättänyt kovaa arvostelua puitteista ja arvailuja kisojen kunnialla läpiviemiseksi. Jää on pehmennyt jo ensimmäisissä otteluissa. Kenttämestarin tarjoamat ylimääräiset sydämen tykytykset tuovat peliin oman mausteensa.

SUOMEN KOKOONPANO

1. kenttä Mikko Rantanen – Mikael Granlund – Kasperi Kapanen
Miro Heiskanen – Ville Pokka

2. kenttä Teuvo Teräväinen – Sebastian Aho – Veli-Matti Savinainen
Markus Nutivaara – Miika Koivisto

3. kenttä Sakari Manninen – Antti Suomela – Pekka Jormakka
Tommi Kivistö – Julius Honka

4. kenttä Saku Mäenalanen – Janne Pesonen – Marko Anttila
Juuso Riikola

Maalivahdit Ville Husso (varalla Harri Säteri)

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.