BANDYLIIGAN: Välierät starttaavat tänään pirteässä kelissä

Bandyliigan logo bandy jääpalloliigan logo

Bandyliigan välierät käynnistyvät keskiviikkona seuraavilla otteluilla.

Akilles vs. JPS

Runkosarjan voittanut Akilles kohtaa runkosarjan kolmanneksi sijoittuneen JPS:n. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti, jotka molemmat Akilles voitti. Porvoossa 8-2 ja Jyväskylässä 6-5. Kuntopuntari näyttää Akilleen kohdalta hyvää; viisi viimeistä ottelua ovat päättyneet voittoihin. JPS:n kuntopuntari osoittaa 4 voittoa ja yhden tappion. Akilleen kotikenttä on kestänyt hyvin, sillä rasitteena on vain kaksi tasapeliä. JPS on kuitenkin ollut hyvä vieraskentillä, sillä joukkue hankki runkosarjassa kuusi vierasvoittoa. Joukkue keräsi runkosarjassa enemmän pisteitä vieraskentiltä kuin kotiotteluista.

Akilleen pelaajista Sami Laakkonen 7 (7+0), Denis Sadakov 7 (2+5) ja V-V Angeria 6 (0+6) ovat niin hyvässä vireessä, että joukkue lähtee suosikkina välieriin. JPS ei pysty vastaamaan hyökkäyspelivoimaan, ellei Mikko Rytköstä nosteta ylös. Puolivälierien tehokkaimmat olivat Nico Nevalainen 4 (4+0), Tatu Ässämäki 3 (2+1) ja Sampsa Purhonen 3 (1+2).

Embed from Getty Images

Kampparit vs. Veiterä

Toisessa otteluparissa runkosarjassa toiseksi sijoittunut Kampparit saa vastaansa Veiterän. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kolmesti. Kaksi ensimmäistä ottelua meni Kamppareille maalein 6-5 ja 6-3, mutta sarjan lopussa Veiterä voitti Lappeenrannassa maalein 8-4. Kamppareiden viiden viimeisen ottelun kuntopuntari osoittaa kolme voittoa ja kaksi tappiota. Kimmo Huotelinin lähes kuukauden poissaolo on näkynyt mustien peleissä. Veiterän kuntopuntari sen sijaan näyttää hyvältä. Viisi perättäistä voittoa. Molemmat joukkueet ovat pelanneet tasaisesti sekä kotona että vieraissa – tosin Kampparit on ollut piirun verran parempi kotikentällään. Olisiko kotikentän taika ratkaiseva?

Kamppareista viime otteluissa vahvasti ovat pelanneet Juho Liukkonen 7 (3+4), Kalle Lempinen 6 (5+1) ja Artem Shekhovtsov 4 (2+2).

Veiterä pelaajista Tomi Hauska on päässyt hyvään vireeseen ja johtaa pudotuspelien pistepörssiä tehoilla 8 (4+4). Tomia säestävät maalintekijöinä Janne Hauska ja Tero Liimatainen kahdella maalillaan.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.