Scroll Top

Italialaisseura julistettiin virallisesti konkurssiin

Serie A:n jumbojoukkue Parma on julistettu virallisesti konkurssiin ja seuran osallistuminen loppukaudella liigaan on epävarmaa.

Parma on kärsinyt suurista talousongelmista jo useita kuukausia. Seuralla on velkaa yli 100 miljoonaa euroa, eivätkä pelaajat eivät ole saaneet palkkaa koko kauden aikana. Torstain oikeuskäsittely kesti vain kymmenen minuuttia. Seuran uusi omistaja ja puheenjohtaja Giampietro Manenti ei ollut oikeudessa läsnä, koska hänet pidätettiin keskiviikkona syytettynä rahanpesusta ja kavalluksesta. Edellinen puheenjohtaja Tommaso Ghirardi myi aikaisemmin omistuksensa seurasta nimellisellä yhdellä eurolla Manentille, joka lupasi tuoda seuraan pääomaa. Rahoja ei kuitenkaan koskaan näkynyt.

Vielä on epävarmaa, pystyykö Parma pelaamaan kauden loput ottelunsa sarjassa. Parma on kerännyt tällä kaudella vain yhdeksän pistettä kolmella voitolla ja kolmella tasapelillä. Joukkueen maalisaldo on 30 maalia pakkasen puolella. Joukkue on joutunut seuran velkojen takia jopa peruuttamaan kaksi vierasotteluaan, koska pelimatkaan ei löytynyt rahoja. Liiga ilmoitti jo aikaisemmin, että mikäli Parma ei pelaa kaikkia liigan ottelujaan, joukkueen ottelujen lopputulokset muutetaan vastustajien 3-0-voitoksi.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.