Scroll Top

Hokki ja KooKoo yrittävät tasoittaa ottelusarjat

Mestiksen välierien ensimmäiset ottelut pelattiin maanantaina, ja keskiviikkona vuorossa on toiset välieräottelut. Neljällä voitolla irtoaviin loppuottelupaikkoihin tarttuivat maanantaina Jukurit ja TUTO Hockey.

Keskiviikkona Kajaanissa pelattavaan Hokki – Jukurit -otteluun Hokki tulee varmasti latautuneena ja ottelusarjan tasoittaminen mielessään. Maanantaina Jukurien kakkosketju oli pitelemätön, ja kolmikko Joonas Kalliola (2+1) – Mika Kujanpää (0+4) – Anthony Guttig (2+1) iski kaikki mikkeliläisten maalit Jukurien voittaessa 4-1.

Jukureilla on laajempi hyökkäyskalusto kuin Hokilla, mutta kajaanilaisten riveistä on noussut esiin pudotuspelipelaajia. Tästä esimerkkinä toimii Miska Humaloja, joka teki runkosarjassa kuusi maalia, mutta pudotuspeleissä syntyi heti puolivälierävaiheessa viisi täysosumaa. Humalojan ja vakioratkaisija Niko Saarenpään maaleja Hokki tarvitsee keskiviikkonakin. Maanantaina Saarenpäällä oli kyllä maalintekopaikkoja, mutta Jukurien maalivahti Ronan Quemener veti näissä tilanteissa pidemmän korren.

Pudotuspelihurmos odotettavissa Kupittaalla

KooKoon ja TUTO Hockeyn välisestä välieräsarjasta sopikin odottaa tasaista, ja tätä odotusta alleviivattiin maanantaina joukkueiden avauskohtaamisessa. Peli ratkesi vasta toisen jatkoerän lopussa Aleksi Rutasen viimeisteltyä turkulaisille 3-2-loppulukemat. KooKoo ja TUTO Hockey selvisivät välieriin pitkän kaavan kautta voitettuaan seitsemännet puolivälieräottelut. Maanantain lähes 100 peliminuuttia kestänyt ottelu lisäsi joukkueiden kuormaa entisestään.

– Opimme pelin sisällä paljon asioita. Meillä ei ollut ihan täyttä tietoa, mitä vastustaja tulee tänään tekemään ja millä tavalla pelaamaan. Katsomiemme pelien perusteella joutui varautumaan moniin asioihin. Alla oli seitsemän pelin sarja, mutta joukkue pystyi tänään ottamaan pieniä taktisia asioita vastaan erittäin hyvin. Se on hyvä merkki jatkoa ajatellen, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila ruoti maanantain ottelun jälkeen kouvolalaisseuran verkkosivuilla.

Puolivälierien ratkaisuottelussa Turun Kupittaan jäähallissa oli noin 2 200 katsojaa. 3 000 katsojaa vetävä halli täyttynee mukavasti myös välierissä, ja pudotuspelihurmos Kupittaalla lienee keskiviikkonakin kova.

Pudotuspelien pistepörssin TOP 5

1) Teemu Rinkinen KooKoo 8 5+4=9
2) Juuso Rajala KooKoo 8 2+7=9
3) Samu Markkula JYP-Akatemia 6 1+8=9
4) Olli Julkunen KooKoo 8 1+8=9
5) Anthony Guttig Jukurit 4 5+3=8

Vasemmalta sijoitus, pelaajan nimi, joukkue,
ottelut, maalit, syötöt, pisteet.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.