Mestiksen pudotuspelit käynnistyivät

Mestiksen pudotuspelit käynnistyivät keskiviikkona neljällä puolivälieräottelulla.

Suurempia yllätyksiä ei nähty. Runkosarjan voittaja Mikkelin Jukurit pyyhki odotetusti avausottelussa KeuPa HT:lla jäätä lukemin 3-0. Niko Laakkonen, Miikka Männikkö (1+1) ja Oula Palve kunnostautuivat maalintekijöinä. Iivo Hokkanen alusti kaksi maaleista. Jukurien maalivahti Ronan Quemener tarvitsi nollapeliin 16 torjuntaa.

Myös runkosarjan kakkonen Kouvolan KooKoo piti kotietunsa kaatamalla Savonlinnan Pallokerhon 4-2. Mika Koivisto, Juuso Rajala, Timo-Pekka Heikkinen ja Tomi Peltonen sinetöivät 4-2-voiton kymenlaaksolaisille. SaPKo latoi ottelun kahden viimeisen minuutin aikana kaksi ylivoimarysää.

Ainoa pienoinen yllätys nähtiin Turussa, jossa runkosarjan kolmonen TUTO Hockey taipui kotikaukalossaan LeKille 1-3. Aki Keinäsen ylivoimaosuma jäi kotijoukkueen ainoaksi osumaksi. Roope Ranta, Jimi Kuronen ja Miro Hovinen käänsivät maaleillaan ottelun toisessa erässä, lopusta piti huolen Mika Noronen, joka torjui yli 40 laukausta.

Hokki ei antanut JYP-Akatemian yllättää Kajaanissa, vaan nappasi 3-0-voiton. Niko Saarenpää, Valtteri Parikka ja Miska Humaloja ™ häärivät maalintekijöinä. Timo Niemi huhki nollapelin pysäytettyään 21 vastustajan laukausta.

Mestiksen pudotuspelit jatkuvat perjantaina toisilla puolivälieräotteluilla.