Scroll Top

FIFA MM2018 – MM-kisoissa alkaa pudotuspelit, lue ennakko

Jalkapallon mm 2018

Eilisen välipäivän jälkeen palataan MM-kisoissa jälleen pelaamisen pariin, kun pudotuspelit alkavat tänään kahdella ottelulla. Alkuilta aloitetaan todellisella huippuottelulla, kun Ranska ja Argentiina kohtaavat toisensa. Illalla puolestaan kohtaavat Uruguay ja Portugali, joten futisfaneille todellista jalkapalloherkkua tarjolla.

Ennakkoasetelmat päivän otteluihin

Ranska vs Argentiina

Päivä aloitetaan todellisella huippuottelulla, kun Ranska ja Argentiina kohtaavat toisensa. Kovin moni ei olisi varmasti ennen kisoja uskonut, että nämä maat kohtaavat toisensa jo neljännesvälierä vaiheessa.

Ranska lähtee tämän päivän otteluun suosikkina eikä syyttä onhan joukkue pelannut tähän mennessä ilman tappioita. Ranskan puolustus on ollut tähän mennessä rautaa eikä joukkue ole päästänyt turnauksessa kuin kaksi maalia ja nekin tulivat avausottelussa Australiaa vastaan. Sitä vastoin joukkueen hyökkäyspelaaminen ei ole vakuuttanut kovasta nimilistasta huolimatta. Erityisesti La Ligassa kovia maalimääriä viime vuosina mättänyt Antoine Griezmann on ollut näissä kisoissa yllättävän yössä. Ranska lähtee otteluun suosikkina, mutta mikäli joukkueen hyökkäyspelaaminen on yhtä tukkoista kuin aikaisemmissa otteluissa ei joukkueen jatkopaikka ole kirkossa kuulutettu.

Embed from Getty Images

Argentiina lähti MM-kisoihin yhtenä suosikeista, mutta joukkueen taival itse kisoissa on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Kahden alkulohko ottelun jälkeen näytti pahasti siltä, että joukkue jää kokonaan ulos jatkopeleistä, mutta Nigeriasta otettu niukka 2-1 voitto vei joukkueen lopulta neljännesvälieriin.

Argentiinalla on moni osa-alue sakannut näissä kisoissa aina puolustuksesta hyökkäykseen asti. Joukkueen puolustus ei ole onnistunut pitämään vielä yhdessäkään ottelussa maalia puhtaana, joten tänään sillä on todella kova haaste edessä. Jos puolustus on ollut heikko niin samaa voidaan sanoa joukkueen hyökkäyspelaamisesta. Moni odotti joukkueen tähdeltä Lionel Messiltä huippuotteita näissä kisoissa, mutta miehen panos on ollut yllättävän vaisu kahdesta tehdystä maalista huolimatta. Toki NIgeria pelissä nähtiin vilaus siitä taiturimaisesta Messistä mitä on totuttu näkemään Barcelonassa, joten se lupaa joukkueen kannattajille hyvää tämän päivän kamppailuun.

Embed from Getty Images

 

Uruguay vs Portugali

Päivän toisessa ottelussa kohtaavat Uruguay ja Portugali. Uruguay lähtee otteluun suosikkina, koska joukkue voitti A-lohkon todella vakuuttavasti päästämättä maaliakaan.

Uruguay ei varmasti pelaa kaikkien mielestä mitään viihdyttävää jalkapalloa, mutta se ei varmasti ole joukkueella tarkoituskaan. Uruguay tulee tänään varmasti luottamaan vahvaan puolustukseen niin kun alkulohkossa nähtiin. Lisäksi joukkueen hyökkäysduo Cavani-Suarez on todella maailmanluokkaa, joten joukkueen on helppo luottaa siihen, että se tulee ottelussa saamaan omat paikkansa vaikka peli etenisi pitkään tasalukemissa.

Portugali jäi B-lohkossa toiseksi, kun se joutui tyytymään lohkon päätösottelussa Irania vastaan tasapeliin. Portugali tulee Uruguayn ohella luottamaan vahvaan puolustuspeliin, joten tänään tuskin mitään maalijuhlaa nähdään. Toki Portugali on tehnyt kisoissa viisi maalia, mutta joukkueen hyökkäyspeli ja varsinkin maalinteko lepää käytännössä yksinään Cristiano Ronaldon harteilla eikä se pidemmän päälle ole pelkästään hyvä juttu.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.