Scroll Top

Saksa joukkuekisan voittoon Lillehammerissa – Suomi neljäs

Gamblers talvilajit

Yhdistetyn maailmancupkauden toinen kisaviikonloppu Lillehammerissa alkoi joukkuekisalla, jonka mäkiosuus käytiin normaalimäessä (HS 100) ja hiihto-osuus oli 4×5 km.

Kilpailun voiton vei Saksa joukkuella Björn Kircheisen, Eric Frenzel, Fabian Riessle ja Johannes Rydzek. Saksa oli jo mäkiosuuden jälkeen ykkösenä ja piti hiihto-osuudella kärkipaikan alusta asti. Toiseksi tuli Norja joukkueella Mikko Kokslien, Espen Andersen, Haavard Klemetsen ja Jörgen Graabak. Norja oli mäkiosuudella viides, mutta pitivät kotiyleisön edessä kovinta hiihtovauhtia ja nousivat sen myötä palkinnoille. Norja hävisi Saksalle 31,5 sekuntia. Kolmanneksi tuli toisena mäkiosuuden jälkeen ollut Itävalta joukkueella David Pommer, Mario Seidl, Wilhelm Denifl ja Philipp Orter. Itävalta jäi Saksasta yli minuutin.

Suomi onnistui hyvin ollen kisan neljäs joukkueella Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho, Eero Hirvonen ja Ilkka Herola, joka oli kilpailun nuorin joukkue (Mäkiaho 19-vuotias, Hirvonen 20v, Mutru ja Herola 21v). Suomi lähti hiihto-osuudelle neljäntenä ja onnistuivat pitimään paikkansa vaikka Norja tuli takaa ohi. Suomi jäi kolmannesta sijasta vain 21 sekuntia. Joukkueen hyvä suoritus antaa lupaavia merkkejä ajatellen tulevia MM-kisoja.

Lillehammerin viikonloppu jatkuu huomenna henkilökohtaisella kilpailulla (HS 100 ja 10 km).

Embed from Getty Images

Joukkuekilpailun tulokset, Lillehammer

1. Saksa  49,34,9

(Kircheisen, Frenzel, Riessle, Rydzek)

2. Norja  + 31,5

(Kokslien, Andersen, Klemetsen, Graabak)

3. Itävalta  + 1,23,7

(Pommer, Seidl, Denifl, Orter)

4. Suomi  + 1,44,9

(Mutru, Mäkiaho, Hirvonen, Herola)

5. Japani  + 2,06,0

6. Ranska  + 2,10,8

7. Tshekki  + 2,42,7

8. Italia  + 3,04,6

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.