Saksa kaksoivoittoon pariviestissä – Herola ja Hirvonen niukasti neljäs

Italian Val di Fiemmessä käytiin lauantaina yhdistetyn maailmancupissa pariviesti. Mäkiosuus oli HS 134 suurmäessä ja hiihto-osuudella joukkueiden urheilijat hiihtävät vuorotellen 1,5 kilometrin lenkkiä viisi kertaa, jolloin molemmat hiihtävät 7,5 kilometriä ja koko matka on 15 kilometriä.

Saksa otti kilpailusta kaksoisvoiton. Voiton vei kakkosjoukkue kaksikolla Eric Frenzel ja Vinzenz Geiger. Ankkurina ollut Geiger päihitti loppukiritaistelussa ykkösjoukkueen ankkurin Johannes Rydzekin 0,7 sekunnin erolla. Rydzekin parina oli Fabian Riessle.

Suomen ykkösjoukkue Ilkka Herola ja Eero Hirvonen oli kisan neljäs. Kaksikko kävi tiukan taistelun kolmannesta sijasta Norjan ja Itävallan ykkösjoukkueen kanssa. Norjan ankkuri Magnus Moan kurotti kolmanneksi voittaen Suomen ankkurin Hirvosen niukasti monon mitalla. Eroa voittaneeseen Saksan kakkosjoukkueeseen oli 39,2 sekuntia.

Suomen kakkosjoukkue Arttu Mäkiaho ja Hannu Manninen oli kilpailun kymmenes.

Huomenna ohjelmassa on viikonlopun toinen henkilökohtainen kilpailu.