Scroll Top

Vihdoin! Valtteri Bottas nappasi kauden ensimmäisen paalupaikan hurjan kierrosajan siivittämänä

Paalupaikkamieheksi Itävallan GP:n aika-ajojen jälkeen nousi Valtteri Bottas, joka ylsi samaan temppuun myös vuosi sitten Itävallan radalla. Suomalaiskuljettaja ylitti maaliviivan aikaan 1:03.130, mikä toi Bottaksen laariin kauden ensimmäisen sekä F1-uran viidennen paalupaikan. Kierroksen yhteydessä syntyi myös Itävallan radan uusi rataennätys.

Embed from Getty Images

Mercedes valtasi eturivin, kun Lewis Hamilton puristi toiseksi. MM-sarjaa johtava brittikuljettaja kiersi Red Bull Ringin rataa miltein tasatahtia tallitoverinsa Bottaksen kanssa, mutta hävisi viimeisellä vedollaan niukasti 19 tuhannesosaa.

Sebastian Vettel onnistui Mercedes-kaksikon tapaan parantamaan roimasti aikaansa, mutta kärkiajan lyömiseen parannus ei riittänyt. Vettelin ja Bottaksen välille eroa kertyi reilut kolme kymmenystä.

Päätösosion alkuvaiheessa suomalaiset nähtiin jopa kaksoisjohdossa, mutta Kimi Räikkösen viimeinen nopea kierros jäi yrityksen tasolle. “Jäämies” valahti lopulta Vettelin taakse neljänneksi.

Embed from Getty Images

Red Bull -kuljettajien väliin kuudenneksi itsensä onnistui kiilaamaan päivän kovin yllättäjä, Haas-kuljettaja Romain Grosjean. Ranskalaisen alkukausi on ollut nihkeä, sillä hän on Sergey Sirotkinin ohella ainoa kuljettaja, joka ei ole onnistunut vielä kartuttamaan pistesaldoaan.

Max Verstappenin aika riitti viidenteen lähtöruutuun. Daniel Ricciardo joutui nöyrtymään hurjaa vauhtia pitäneen Grosjeanin edessä ja jäi sijalle seitsemän.

Itävallan GP käynnistyy sunnuntaina Suomen aikaa klo 16:00.

Aika-ajojen kärkikymmenikkö:

  1. Valtteri Bottas, Mercedes
  2. Lewis Hamilton, Mercedes
  3. Sebastian Vettel, Ferrari
  4. Kimi Räikkönen, Ferrari
  5. Max Verstappen, Red Bull
  6. Romain Grosjean, Haas
  7. Daniel Ricciardo, Red Bull
  8. Kevin Magnussen, Haas
  9. Carlos Sainz, Renault
  10. Nico Hulkenberg, Renault

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.