Scroll Top

Pyöräily – Egan Bernalin voitto Ranskan ympäriajossa on enää sinettiä vaille valmis

Pyöräily tour de france

Pyöräilyn Ranskan ympäriajossa ajettiin tänään toiseksi viimeinen etappi ja kilpailun viimeinen vuoristoetappi.Järjestäjät olivat lyhentäneet tämän päivän etapin 59 kilometrin mittaiseksi ja sen voitti kokenut italialaispyöräilijä Vincenzo Nibali

Embed from Getty Images

Kilpailussa keltaisen johtajan paidan eilen itselleen ottanut kolumbian Egan Bernal tuli maaliin neljäntenä ja näin ollen mies kasvatti johtoaan muihin. Ympäriajoa pitkään johtanut ja kotiyleisön suurimpana suosikkina ajanut Ranskan Julian Alaphilippe menetti tänään asemiaan ja mies tippui kokonaistilanteessa neljänneksi lähes neljän minuutin päähän kärjestä. Kokonaistilanteessa toiseksi nousi viime vuoden voittaja Walesin Geraint Thomas, mutta hänkin on jäänyt kilpailua johtavasta Bernalista jo minuutin ja yksitoista sekuntia.

Mikäli Bernal onnistuu pitämään huomenna johtajan paidan yllään tulee hänestä historian ensimmäinen kolumbialainen ympäriajon voittaja. Huomenna ajetaan kilpailun viimeinen etappi ja ympäriajo huipentuu legendaarisesti Pariisin Champs-Elysee’lle.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.