Scroll Top

Cleveland jäi vaille mahdollisuuksia NBA-finaaleissa – Golden State uusi mestaruuden

NBA 10

Embed from Getty Images

Golden State Warriors marssi NBA-mestariksi toista vuotta putkeen, kun finaalivastustaja Cleveland Cavaliers taipui otteluvoitoin 4-0. Edellisen kerran NBA-mestaruutta on juhlittu suoraan neljän ottelun jälkeen vuonna 2007, jolloin San Antonio Spurs jyräsi mestariksi Clevelandin kustannuksella.

Voittajasta ei jäänyt neljännessäkään osaottelussa epäselvyyttä, sillä Warriors johti kamppailua alusta loppuun saakka. Vierasjoukkue pussitti Stephen Curryn (37/6/4) johdolla hurjat 108 pistettä – kotijoukkueen jäädessä 85:een. Kevin Durant kirjautti ottelussa tripla-tuplan ja hänet kruunattiin myös finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi juhlaseremonian yhteydessä. Durantille finaalien MVP-palkinto oli hänen urallaan toinen laatuaan, sillä tähtipelaaja pokkasi kyseisen palkinnon myös viime kesänä.

– Tiesimme vastustajan tulevan tähän kamppailuun kovaa, mutta pystyimme vastaamaan siihen ja määräämään lopulta koko ottelun kulun. Uskomaton tunne, kertoi Curry heti mestaruuden ratkettua.

Embed from Getty Images

Clevelandin ykköspyssynä hääri tuttuakin tutumpi nimi, LeBron James, joka upotti 23 pistettä. Kyseessä oli 33-vuotiaalle supertähdelle jo kahdeksas peräkkäinen finaalisarja. Jamesin megaluokan sopimus päättyy tähän kauteen.

Cleveland ja Golden State esiintyivät finaaleissa nyt neljättä kertaa peräkkäin. Warriors on napannut yliotteen, sillä se on päässyt juhlimaan näistä kerroista kolmesti. Cavaliersin seurahistorian toistaiseksi ainut mestaruus on vuodelta 2016.

– Kaiken sen jälkeen, mitä olemme käyneet läpi, ja miten pitkälle olemme päässeet ennakkoluuloista huolimatta, olen ylpeä joukkueesta, kertasi tapahtunutta Clevelandin päävalmentaja Tyronn Lue.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.