Ranska, Saksa ja Englanti jatkavat vakuuttavaa menoa MM-karsinnoissa

Jalkapallon MM-karsinnat jatkuivat Euroopassa perjantai-iltana kymmenellä ottelulla.

Ranska tärkeään voittoon A-lohkossa

A-lohkon illan ainoa ottelu oli lohkon kärkikamppailu Ranska-Ruotsi. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa toiselle puoliajalle. Vierasjoukkue Ruotsi meni johtoon 54 minuutilla Emil Forsbergin toimesta, mutta sinikeltaisten ilo kesti vain pienen ajan sillä muutama minuuttia myöhemmin maailman kallein pelaaja Paul Pogba tasoitti ja lopulta 65 minuutilla Dimitri Payet teki ottelun voittomaalin ja loppulukemat 2-1. Ranska otti voitollaan lohkon kärkipaikan. Lohkon kaksi muuta ottelua pelataan sunnuntaina.

Saksa ja Pohjois-Irlanti murskavoittoihin

C-lohkossa vietettiin murkavoittojen iltaa. Pohjois-Irlanti otti kotiyleisön edessä karsintojen alkukierroksella yllättäneestä Azerbaidzhanista selkeän 4-0 voiton. Azereille ottelu oli iso pettymys sillä he eivät olleet ennen illan ottelua päästäneet yhtään maalia ja olivat lohkossa toisena. Maaleista vastasivat Kyle Lafferty, Gareth McAuley, Conor McLaughlin ja Chris Brunt. Pohjois-Irlanti nousi voitollaan lohkokakkoseksi. San Marinon vieraaksi tullut Saksa tykitti maaleja urakalla voittamalla ottelun peräti 8-0. Eniten maaleja tekivät Serge Gnabry ja Jonas Hector. Gnabry teki kolme ja Hector kaksi. Saksa on voittanut kaikki neljä peliään ja johtaa C-lohkoa viiden pisteen erolla huikealla maalierolla 16-0. Lohkon kolmannessa ottelussa Tshekki onnistui vihdoin avaamaan maalihanansa ja voittivat Norjan 2-1.

Puola voitollaan lohkokärkeen, Armenialta upea nousu voittoon

Tasaisessa E-lohkossa vaihtui kärkipaikka kun Armenia venyi kotonaan 3-2 voittoon Montenegrosta ja Puola voitti Romanian vieraissa 3-0. Montenegron kannalta tilanne näytti hyvältä ensimmäisen puoliajan jälkeen kun johtivat 2-0 Damir Kojasevicin ja Stevan Joveticin maaleilla, mutta Balkanin maa suli pahemman kerran ja Armenia nousi toisella puoliajalla upeasti voittoon Artak Grigoryanin, Varazdat Haroyanin ja Gevorg Ghazaryanin maaleille, joista viimeisin Ghazaryanin maali tuli lisäajalla. Lohkokärkeen nousseen Puolan voiton takuumies oli jälleen kerran maan ykköspelaaja Robert Lewandowski, joka teki kaksi maali. Lohkon kolmannessa ottelussa Tanska otti tasaisessa lohkossa tärkeän 4-1 voiton Kazakstanista Christian Eriksenin johdolla, joka teki kaksi maalia.

Englanti vankisti kärkipaikkansa voitollaan Skotlannista

F-lohkossa Englanti jatkaa lohkokärjessä voitettuaan Brittein saarten klassikossa Skotlannin 3-0. Kolmen leijonan maalit tekivät Daniel Sturridge, Adam Lallana ja Gary Cahill. Erikoisinta oli se, että kaikki maalit tehtiin päällä. Neljän kierroksen jälkeen Englannin saldo on kolme voittoa ja yksi tasapeli hyvällä maalierolla 6-0. Slovakia paransi asemiaan lohkossaan voitettuaan kotona Liettuan selkeästi 4-0. Slovakian maalit tekivät Adam Nemec, Juraj Kucka, Martin Skrtel ja Marek Hamsik. Lohkon kolmannessa ottelussa Slovenia otti nihkeän, mutta arvokkaan 1-0 vierasvoiton Maltasta nousten lohkossa toiseksi.

Huomenna ohjelmassa on lohkojen D, G ja I neljännen kierroksen ottelut.

Illan otteluiden tulokset

Lohko A

Ranska-Ruotsi 2-1 (0-0)

54 min 0-1 Forsberg

58 min 1-1 Pogba

65 min 2-1 Payet

Lohko C

Pohjois-Irlanti-Azerbaidzhan 4-0 (2-0)

27 min 1-0 Lafferty

39 min 2-0 McAuley

66 min 3-0 McLaughlin

83 min 4-0 Brunt

San Marino-Saksa 0-8 (0-3)

7 min 1-0 Khedira

9 min 2-0 Gnabry

32 min 3-0 Hector

58 min 4-0 Gnabry

65 min 5-0 Hector

76 min 6-0 Gnabry

82 min 7-0 Stefanelli, oma maali

85 min 8-0 Volland

Tshekki-Norja 2-1 (1-0)

11 min 1-0 Krmencik

47 min 2-0 Zmrhal

87 min 2-1 King

Lohko E

Armenia-Montenegro 3-2 (0-2)

36 min 0-1 Kojasevic

38 min 0-2 Jovetic

50 min 1-2 Grigoryan

74 min 2-2 Haroyan

90+4 min 3-2 Ghazaryan

Romania-Puola 0-3 (0-1)

11 min 0-1 Grosicki

82 min 0-2 Lewandowski

90+1 min Lewandowski, rp

Tanska-Kazakstan 4-1 (2-1)

15 min 1-0 Cornelius

17 min 1-1 Suyumbayev

36 min 2-1 Eriksen

78 min 3-1 Ankersen

90+2 min 4-1 Eriksen

Lohko F

Englanti-Skotlanti 3-0 (1-0)

24 min 1-0 Sturridge