Domen Prevc ylivoimaiseen voittoon Engelbergissä

Sveitsin Engelbergissä kisattiin sunnuntaina viikonlopun toinen henkilökohtainen kilpailu.

Voiton vei maailmancupin kokonaiskilpailua johtava 17-vuotias Domen Prevc. Slovenialainen teki kilpailun molemmilla kierroksilla pisimmät. Ekalla hän teki mäkiennätyksen 144 metriä ja toisella 141,5 metriä. Prevcille tämä oli kauden neljäs osakilpailuvoitto. Toiseksi tuli Puolan Kamil Stoch 143,5 ja 141,5 metrin hypyillä. Puolalainen jäi nuorimmasta Prevcistä 12,1 pistettä. Itävallan Stefan Kraft otti kolmannen sijan 138,5 ja 138 metrisillä. Eilisen kilpailun voittanut Michael Hayböck oli kuudes. Prevcin veljeksistä vanhimmalla Peterillä menee tällä hetkellä huonosti. Viime vuosina lajin ykkösmiehenä ollut Peter Prevc jäi yllättäen ulos toiselta kierrokselta ollen 33 ja oli Prevcin veljeksistä kisan huonoin kun Cene Prevc oli 29. Kilpailussa ei ollut mukana suomalaisia, kun ainoana Engelbergissä ollut Ville Larinto ei selviytynyt karsinnasta.

Kausi jatkuu joulutauon jälkeen 30.12 Oberstdorfissa, Saksassa. Silloin alkaa legendaarinen Keski-Euroopan mäkiviikko.