Stoch kauden viimeisen kilpailun voittoon Planicassa – Vei myös maailmancupin

Slovenian Planicassa käytiin sunnuntaina mäkihypyn maailmancup-kauden viimeinen henkilökohtainen kilpailu.

Kilpailun voiton vei Kamil Stoch. Myös perjantaina voiton napannut puolalainen johti jo ensimmäisen kierroksen jälkeen kisan pisimmällä hypyllä 245 metrisellä. Toisella kierroksella Stochin hyppy kantoi 234,5 metriä, joka riitti lopulta varsin selkeään voittoon. Toiseksi tuli Itävallan Stefan Kraft 243 ja 236 metrisillä hypyillä. Kraftin ero Stochiin oli 15,5 pistettä. Norjan Daniel Andre Tande nappasi kolmannen sijan 243,5 ja 234,5 metrin loikilla. Tande jäi voittajasta 16 pistettä.

Kauden päätöskilpailussa ei ollut mukana suomalaisia, johon pääsi maailmancupin kokonaispisteiden 30 parasta.

Maailmancupin kokonaiskisan voiton vei ylivoimaisesti Kamil Stoch, jonka koko kausi oli loistava. Puolalainen voitti maailmancupin lisäksi mäkiviikon voitettuaan historian toisena hyppääjänä kaikki kisat ja nappasi olympialaisista kultaa ja pronssia.

Suomalaisittain kausi oli pettymys. Ainoastaan kaksi hyppääjä pääsi kauden aikana pisteille. Antti Aalto oli ainoastaan 13 pisteellä parhaana vasta sijalla 54 ja Eetu Nousiainen oli kuudella pisteellä 66:s.