Norjalaiset onnekkaimat Innsbruckin tuulisissa oloissa – Määttä hienosti pisteille

logo_4st_rgb

Mäkiviikon kolmas osakilpailu käytiin Innsbruckissa, Itävallassa.

Kilpailu käytiin aiemmista kisoista poiketen hankalissa olosuhteissa. Tuuli vaihteli paljon sekä suunnaltaan että nopeudeltaan, jonka takia moni joutui odottamaan pitkään puomilla sopivaa tuulioloa. Ensimmäinen kierros kesti tämän takia yli puolitoista tuntia. Avauskierroksen jälkeen päätettiin , että toista kierrosta ei hypätä, joten ensimmäisen kierroksen tulokset jäivät voimaan.

Voiton vei Daniel Andre Tande. Norjalainen on hypännyt hyvin mäkiviikolla ja teki Innsbruckissa kilpailun ainoalla kierroksella 128,5 metrin hypyn. Norjalaisilla kävi paras tuuri hankalissa oloissa, kun he pääsivät hyppäämään parhaimmissa oloissa. Toiseksi tuli jättiyllättäjä Tanden maanmies Robert Johansson, joka pääsi kisan parhaimmissa oloissa tekemään pisimmän hypyn 133 metriä. Kolmas oli myös yllättäjä Venäjän Evgeni Klimov. Mainittakoon se, että uransa 100 mäkiviikon osakilpailun kisannut Japanin Noriaki Kasai oli kymmenes.

Mäkiviikon kärjessä ollut Kamil Stoch kaatui harjoitushypyssään, mutta pystyi onneksi kisaamaan. Puolalainen oli 120,5 metrin hypyllä neljäs ja pysyi hyvin voittotaistelussa. Sen sijaan toisena kokonaistilanteessa ollut Stefan Kraft jäi 116 metrin loikalla vasta sijalle 18. Tande nousi mäkiviikon kokonaistilanteessa kärkeen. Toisena oleva Stoch on jäljessä vain 1,7 pistettä. Kraft on kolmantena.

Kilpailun ainoa suomalainen Jarkko Määttä onnistui hyvin. Hän voitti parinsa Jakub Jandan hyvällä 125,5 metrin hypyllä ja pääsi sen myötä pisteille. Määttä oli lopulta kisan 14.

Mäkiviikko huipentuu loppiaisena Bischofshofenissa, Itävallassa. Huomenna on karsinta ja perjantaina kilpailu.