Shipulin Anterselvan normaalimatkan voittoon – Grönman pisteille

Anterselvassa kisattiin perjantaina miesten 20 kilometrin normaalimatka.

Kilpailun voiton vei Anton Shipulin. Venäläinen teki kisassa yhden ohilaukauksen, joka tuli toisesta makuupaikasta. Shipulin nousi maailmancupin kokonaistilanteessa toiseksi ohi Saksan Simon Schemppin, joka oli kilpailun viides. Toiseksi tuli kauden ylivoimainen ykkösmies Martin Fourcade. Ranskalaiselle tuli kisassa kaksi sakkominuuttia. Kolmas oli ns. normaalimatkojen spesialisti Ukrainan Sergei Semenov. Ensi viikon perjantaina 43-vuotta täyttävä lajin suurin legenda Ole Einar Björndalen oli neljäs jääden palkintokorokepaikasta vain 8,1 sekunnin päähän.

Suomalaisista paras oli Tuomas Grönman saaden muutaman pisteen ollen 31. Grönman ampui kilpailussa kaksi ohilaukausta, jotka molemmat tulivat ensimmäisestä makuupaikasta. Grönman jäi voittajasta vähän yli neljä minuuttia. Kahdella muulla suomalaisella meni huonommin. Olli Hiidensalo jäi sijalle 91 ja debyytin maailmancupissa tehnyt Tero Seppälä oli 92. Hiidensalo ampui peräti seitsemän sakkoa ja Seppälä kuusi.

Huomenna on normaalista poiketen hieman erinlaisempi ohjelma, kun miehillä ja naisilla ei ole samana päivänä samaa kisaa. Naisilla on yhteislähtö ja miehillä viesti.