Diggins ja Ustiugov voittoon Toblachissa – Pärmäkoski hienosti toinen

Tour de Ski jatkui välipäivän jälkeen loppiaisena Toblachissa, Italiassa. Ohjelmassa oli vapaan hiihtotavan kilpailut väliaikalähtönä. Naisilla matka oli vain 5 kilometriä ja miehillä 10 kilometriä.

Naisten kilpailussa voiton vei Jessica Diggins. Yhdysvaltalainen piti lopussa parasta vauhtia johon ei muut pystyneet vastamaan. Krista Pärmäkoski jatkaa hyvää Touria ollen kisan toinen. Pärmäkoski jäi voittajalle 13,6 sekuntia. Kolmanneksi tuli Digginsin maanainen Sadie Björnsen. Tourin kärkikolmikosta paras oli viidenneksi sijoittunut Heidi Weng. Hänen maanainen Ingvild Flugstad Östberg oli kahdeksas ja Touria johtanut Ruotsin Stina Nilsson hyytyi pahasti jääden sijalle 20. Weng nousi Tourin kokonaiskisan kärkeen. Eroa toisena olevaan Östbergiin on 11,1 sekuntia. Nilsson tippui kärkipaikalta kolmanneksi ja Pärmäkoski on neljäntenä.

Muista suomalaisista myös Kerttu Niskanen onnistui hyvin ja pääsi kymmenen joukkoon ollen kuudes. Laura Mononen oli 11, Anne Kyllönen 15 ja Aino-Kaisa Saarinen 38.

Miehissä kilpailun voiton vei jälleen kerran Venäjän Sergei Ustiugov. Hän on voittanut kaikki viisi Tourin osakilpailua, johon ei ole aiemmin yksikään mieshiihtäjä pystynyt. Ustiugov teki heti alkumatkasta pohja-aikoja ja onnistui pitämään ykköspaikan loppuun asti. Toiseksi tullut Ranskan Maurice Manificat jäi venäläisestä vain 0,4 sekuntia. Kolmas oli Norjan Simen Kruger. Tourin kokonaiskisassa toisena ollut Martin Johnsrud Sundyllä meni huonommin. Hän jäi sijalle 14, mutta pysyi toisena kokonaistilanteessa, jota johtaa ylivoimaisesti Ustiugov.

Matti Heikkinen teki hyvän ja nousujohtoisen kilpailun. Heikkisen loppuvauhti oli loistava, jonka myötä oli kisan neljäs. Hän jäi voittajasta 17,3 sekuntia ja kolmannesta sijasta vain 0,7 sekunnin päähän. Toisella suomalaisella Perttu Hyvärisellä sen sijaan meni heikommin. Hän jäi sijalle 34.

Tour jatkuu huomenna yhteislähtökilpailuilla perinteisellä hiihtotavalla.