Scroll Top

X Gamesit käyntiin Austinissa

austin-xgames-logo-white

Viime yönä alkoi Austinissa X Games, joka on vuosittainen urheilutapahtuma, jossa nähdään monia extremelajeja. X Games on varsinkin USA:ssa suosittua, mutta myös Suomessa (ja muuallakin Euroopassa) sen suosio on kasvanut ja näkyvyys parantunut. X Gamesejä kisataan kerran talvessa ja kerran kesässä, joskus useamminkin. Muutaman kerran näitä on kisattu myös Euroopassa, mutta päätapahtumat käydään USA:ssa. Talvella Aspenissa ja kesällä Austinissa. Tänä vuonna tosin kisattiin myös helmikuussa Oslossa, jossa nähtiin ensimmäistä kertaa sekä talvi- että kesälajeja samassa tapahtumassa. Ensimmäisen kerran X Games järjestettiin kesällä 1995 ja talvella 1997.

Viime yönä nähtiin rullalautailun ja BMX :n Vertit(ramppi), Moto X Freestyle ja rullalautailun Big Air. Rullalautailun Vertin voitti Sam Beckett, toiseksi tuli Moto Shibata, joka teki debyytin X Gameseihin ja kolmanneksi tuli Jimmy Wilkins. BMX Vertin voitti Jamie Bestwick, tämä oli jo hänen 14 kultamitali X Gameseistä. Toiseksi tuli Simon Tabron ja kolmanneksi Dennis McCoy. Kärkikolmikko oli varsin kokenutta, sillä kaikki ovat yli 40 vuotiaita (Bestwick 44, Tabron 42 ja McCoy peräti 49). Moto X Freestylen kolme kärkisijaa valtasivat australialaiset Josh Sheehan voitti, Rob Adelberg toinen ja Clinton Moore kolmas. Illan päätteeksi piti kisata rullalautailun Big Air, mutta se jouduttiin siirtämään ensi yölle huonon sään takia.

X Gamesit jatkuu Suomen aikaan alkuillalla, jolloin käydään mm. rullalautailun Big Air, BMX:n Park, rullalautailun Street ja BMX:n Big Air.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.