Suomi kärsi tappion Italialle

Gamblers Futsal 2

Suomen futsalmaajoukkue, Saliharrit, kärsi tappion hallitsevalle Euroopanmestari Italialle EM-karsintojen main round -kierroksen avauspelissään. Peli päättyi Italialle lukemin 4-0 (0-0) Suomen tiivis puolustus piti Italian maaleitta ensimmäisen puoliajan verran, mutta toisella puoliajalla hallitsevat mestarit iskivät tarvittavat maalit.Futsalmaajoukkue

Suomi aloitti ottelun kolmella ketjulla pelaten ja painosti rohkeasti pallonhallinnan ottanutta Italiaa korkealta. Tarkkaa puolustusta pelanneet suomalaiset blokkasivat vetoja hyvällä prosentilla, mutta Suomen maalilla aloittanut Ilves FS:n Juha Ojanperä joutui silti venymään useaan huipputorjuntaan puoliajan aikana.

Suomen ensimmäinen vetopaikka syntyi seitsemännellä peliminuutilla. Juha-Pekka Torvinen antoi sivurajapotkusta syötön ja Joni Pakola laukoi tulisesti, mutta hieman ohi maalin.

Italia oli lähellä avausmaalia 13 peliminuutin kohdalla vapaapotkukuviosta, mutta Jukka Kytölä blokkasi vedon maaliviivalta kulmapotkuksi. Italia sai tilanteen jälkeen yhteensä kolme vetopaikkaa perättäisistä kulmapotkuista, mutta Suomen pelaajat onnistuivat blokkaamaan kaikki vedot.

Suomen hyökkäyspeli oli ensimmäisellä puoliajalla lähes kokonaan pitkien avausten varassa ja niistä aukesi yksi vapaa vetopaikka Panu Autiolle, mutta myös Aution veto suuntautui ohi maalin. Ensimmäisellä puoliajalla Suomen näkyvin pelaaja oli Ojanperä, joka selvitti pari varmalta näyttänyttä maalipaikkaa jalkatorjunnoilla.

Heti toisen jakson alussa Ercolessi pääsi laukomaan, mutta Suomen maalille tauolla vaihdettu Juha-Matti Savolainen venyi hyvään torjuntaan. Ensimmäisen tilanteen jälkeen Italia jatkoi edelleen vahvaa hallintaa ja ajoittain Suomi oli pahoissa vaikeuksissa. Ajassa 24.17 Italia onnistui maalinteossa. Asialla oli Murilo, joka tykitti pallon hienosti takayläkulmaan.

Ajassa 25.23 Italia karkasi 2-0-johtoon Suomen pallonmenetyksen jälkeen. Maalintekijänä oli Assis, jonka sijoitus ylivoimahyökkäyksen jälkeen painui tolpan kautta sisään. Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen Italia siirtyi 3-0-johtoon. Tällä kertaa maalinteossa onnistui Alessandro Patias, joka ohjasi pallon takatolpalta tyhjiin.

Heti Italian kolmannen maalin jälkeen Suomi sai hyvän paikan kulmapotkusta, mutta Pakolan veto painui tolppaa hipoen ohi. Ajassa 36.15 Italia teki neljännen maalinsa, kun Ercolessi laukoi pallon voimalla ohi Savolaisen kulmapotkun jälkitilanteesta. Pelin lopussa Italia pääsi yrittämään maalintekoa vielä 10 metrin rangaistuspotkusta, mutta Savolainen torjui Patiasin vedon.

Näin Italia voitti ottelun maalein 4-0.

– Tappio tietenkin harmittaa. Ensimmäinen jakso oli 0-0 ja puolustimme siinä hyvällä asenteella. Toki pallonhallinta oli selvästi Italialla. Pelisuunnitelmamme toimi kuitenkin hyvin, Suomen toinen valmentaja Ville Sihvonen sanoi pelin jälkeen.

Suomen karsinnat jatkuvat huomenna, torstaina, ottelulla isäntäjoukkue Puolaa vastaan ja lauantaina Suomi kohtaa Valko-Venäjän. Suomi tarvitsee otteluista voittoja pitääkseen unelman EM-kisapaikasta elossa.

To 19.3. klo 20:00 Puola – Suomi

La 21.3. klo 17:00 Suomi – Valko-Venäjä