Jokerit vierailee Barys Nur-Sultanin luona

Jokerit ja Barys Nur-Sultan kohtaavat klo 16.30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa Kazakstanissa. Janis Kalnins on torjuntavuorossa ja kokoonpanoon tehdään myös muita pieniä muutoksia sitten maanantain.

Jokerit avasi kolmen pelin vieraskiertueen lauantaina kaatamalla Sibirin 4-3, mutta maanantaina Amuria vastaan tuli lunta tupaan luvuin 1-4. Koko joukkue ilmaisi pettymyksensä kamppailun jälkeen, joten tämän päivän kamppailussa Barysia vastaan nähdään varmasti sisuuntunut jokeripakka.

Kalnins pelasi lauantaina ja huilasi maanantaina. Latvialainen pelaa tänään kauden kahdeksannessa ottelussaan, kun virkaveli Anders Lindbäckin saldo on seitsemän peliä. Peter Regin ja Jesse Joensuu palaavat nelosketjuun ja Jonathan Pudas puolustukseen.

Loukkaantumisten takia sivussa ovat Jakub Krejčík ja Nicklas Jensen. Kummankin tilanne arvioidaan uudelleen tämän viikon lopulla ennen maanantain kotiottelua Avtomobilistia vastaan. Kokoonpanon ulkopuolella ovat lisäksi Henri Ikonen, Antti Pihlström ja Niklas Friman.

Jokerit on läntisessä konferenssissa viidentenä kahden pisteen päässä Dinamo Minskistä, mutta on pelannut 2-5 ottelua vähemmän kuin edellä olevat joukkueet. Barys taas on idässä yhdeksäntenä ja on Jokereiden tapaan pelannut reippaasti vähemmän otteluita kuin konferenssinsa muut joukkueet.

Lokakuun puolella Barys on pelannut kuusi ottelua, joista voittoja on tullut neljä. Hämmästyttävästi ne kaikki ovat tulleet joko jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa. Barys pelasi viimeksi perjantaina, jolloin kukistui Ak Bars luvuin 1-0. Suomalaisvahti Joni Ortio piti nollan 32 torjunnalla.

Barys on ollut Jokereille vaikea vastustaja koko KHL-ajan, sillä keskinäiset kamppailut ovat menneet voitoin luvuin 7-4 kazakstanilaisten eduksi. Nur-Sultanissa eli aiemmin Astana-nimellä tunnetussa maan pääkaupungissa Jokerit on voittanut viidellä yrittämällä kahdesti, viimeksi vuosi sitten luvuin 4-2.

Tämän päivän ottelu alkaa klo 16.30 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano

19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill (A)
20 Eeli Tolvanen – 10 Jordan Schroeder – 81 Iiro Pakarinen
25 Henrik Haapala – 80 Saku Mäenalanen – 13 Julius Junttila
6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 12 Marko Anttila (C)

44 Mikko Lehtonen – 64 Jonathan Pudas
4 Tommi Kivistö – 90 David Sklenicka
50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant

98 Janis Kalnins (39 Anders Lindbäck)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.