Yötauolle suomalaiskomennossa

Latvala pe ilta1

Jyväskylän MM-rallin toinen kisapäivä päättyi suomalaisten kannalta positiivisissa merkeissä, kun Jari-Matti Latvalan johdolla lähdettiin yötauolle. Latvala nousi kärkeen Ouninpohjassa uskomattoman hienon vedon jälkeen. Mies teki uuden ennätyksen legendaariselle erikoiskokeelle ja ajoi samalla uransa 400:nen pohja-ajan.

Jari-Matti Latvala piikkipaikalla yötauolle lähdettäessä Kuva: Hannu Kumpulainen

– Tuli tärkeään paikkaan ja tilastot on aina hauskoja, kun ne tulevat tuollaiseen saumaan Ouninpohjaan, joka ei ole aikaisempina vuosina ihan onnistunut, Latvala iloitsi.

Ennen iltapäivän erikoiskokeita näytti pahasti siltä, että Sebastien Ogier oli karkaamassa Latvalalta voittoon ja eroa Himoksen jälkeen oli peräti 5.3 sekuntia. Pihlajankoskella tuurilainen otti jo kiinni 0.7 sekuntia ja seuraavalla pätkällä Päijälässä ero kutistui jo 3.3 sekuntiin. Ouninpohjassa hän takoi 5.4 sekuntia nopeamman ajan ja kokonaiskilpailussa Ogier oli 2.1 sekunnin päässä kärkeen siirtyneestä suomalaisesta.

– Ralli oli menossa jo siihen suuntaan, että Ogier oli vähän karkaamassa mutta sitten päästiin takaisin taisteluun mukaan ja edelle, Latvala kiteytti.

Ouninpohjan jälkeen ero kasvoi Himoksella jo 3.1 sekuntiin, mutta Harjun erikoiskokeella ranskalainen otti kiinni 0.5 sekunnilla. Kolmanteen rallipäivään lähdettäessä Latvalan ero Ogieriin on 2.6 sekuntia. Kilpailu jatkuu Mökkiperän erikoiskokeella. Ensimmäinen auto lähtee reitille kello 8:08.