Toyotalla vahva alku Jyväskylän MM-rallissa – Latvala kaasuttanut jo kaksi pohja-aikaa: “Tosi hyvä fiilis”

Perjantaiaamu Jyväskylän MM-rallissa on startannut Toyotan ja virolaisen Ott Tänakin komennossa. Tommi Mäkisen johtama talli on ottanut kolmoisjohdon.

Embed from Getty Images

Viiden ajetun pätkän jälkeen kärkipaikkaa pitävän Tänakin ja toisena kaasuttelevan Kris Meeken välinen ero on 4,2 sekuntia. Kolmen terävimmän kärjen täydentävä Jari-Matti Latvala on ollut sorateiden herra kahdella erikoiskokeella, ajaen nopeimman ajan sekä Oittilan että Urrian pätkillä.

– Tosi hyvä fiilis. Yritin tulla lujaa, ja siinä onnistuttiin, kertasi Latvala neljännen pätkän jälkeen.

Latvala sai hieman jobinpostian Ässämäen pätkällä, sillä vasen takarengas oli tyhjentynyt kiveen osuessaan. Suomalainen pysyi kuitenkin kärjen tuntumassa, eikä menettänyt sijoitustaan.

Hyvää vauhtia on pitänyt yllä myös Citroenin Esapekka Lappi, joka hakee vaikealla kaudelleen uutta energiaa tutuilta teiltä. Hän on Toyota-kuljettajien takana neljäntenä.

– Auto käyttäytyy hyvin ja ajaminen on tällä hetkellä helppoa, iloitsee Jyväskylän rallin toissavuonna voittanut Lappi.

Embed from Getty Images

Lapin meno oli vakuuttavaa myös Ässämäellä, sillä hän jäi vain 1,5 sekuntia Tänakin pohjista. Citroen-kuski on ollut tallikaveriaan Sebastien Ogieria nopeampi jokaisella aamun pätkällä.

M-Sport Fordin suomalaiskuljettaja Teemu Sunisen ralli on käynnistynyt hieman yskähdellen, mutta ero kärkeen ei ole karannut kuitenkaan vielä tavoittamattomiin. Ässämäen erikoiskokeen jälkeen Suninen on rallin yhdeksäs.

Kalle Rovanperän matka WRC2 Pro -luokassa ei ole puolestaan alkanut yhtä rosoisesti, vaan nuori suomalaislupaus on ottanut heti piikkipaikan haltuunsa.

Toinen lentävä suomalainen, Emil Lindholm, löi painetta Rovanperän suuntaan heti ensimmäisellä pätkällä, mutta tuo vääntö loppui ikävästi Lindholmin ulosajoon. Skodalla kisaava Rovanperä on napannut omassa luokassaan melko selvän johtoaseman.

Seuraavaksi on vuorossa kuudes erikoiskoe, Ääänekoski 1. Koko viikonlopun ohjelman näet alta tai täältä.

https://twitter.com/OfficialWRC/status/1156933285110566913

Kokonaistilanne ennen kuudetta erikoiskoetta ja päivähuoltoa:

1. Ott Tänak, Toyota

2. Kris Meeke, Toyota

3. Jari-Matti Latvala, Toyota

4. Esapekka Lappi, Citroen

5. Craig Breen, Hyundai

9. Teemu Suninen, Ford

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.