Scroll Top

Lukyanuk ei starttaa – Henning Solberg vetäytyi

Henning Solberg

Keski-Suomen soralla ajettava Jyväskylän MM-ralli käynnistyy torstaina Harjun erikoiskokeella, mutta nyt jo on tiedossa ensimmäinen keskeyttäjä, kun M-Sportin Alexey Lukyanuk ei pääse starttaamaan kilpailuun. Syynä siihen on Lukyanukin auton hajoaminen testeissä eikä sitä saada kuntoon torstaihin mennessä.

Lukyanukin lisäksi on muutama kuljettaja ehtinyt vetäytymään kilpailusta. Heihin lukeutuu myös monena vuotena WRC-kalustolla ajanut norjalainen Henning Solberg. Solberg ei löytänyt kilpailukykyistä ajokkia, joten kisa jää väliin.

Solbergia ei nähdä Jyväskylässä sittenkään. Kuva: Hannu Kumpulainen
Solbergia ei nähdä Jyväskylässä sittenkään. Kuva: Hannu Kumpulainen

Viron Karl Kruudakaan ei pääse lähtemään kilpailuun, koska ei ole saanut autoaan ajokuntoon. Hänen autonsa hajosi Rally Estoniassa eikä aikaa ollut riittävästä, jotta menopeli olisi saatu viivalle. Kruudan lisäksi myös espanjalainen Nil Solans jättää Jyväskylän väliin.

Alkujaan kilpailuun ilmoittautui 88 autokuntaa, joista torstaina ajettavaan kilpailuun lähtee 84. Näiden neljän kuljettajan lisäksi myös Jari Ketomaa joutui vetäytymään, mutta hänen tilalleen tulee Jarkko Nikara, joka ajaa Kaj Lindströmin kanssa DMackin Ford Fiestalla.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.